Вісімка для багатьох це знак нескінченності. З іншого боку вісім років є одним із критичних рубежів міцності шлюбу. Восьмий Вінниціан народжувався в муках сумнівів. Сумнівів не стільки доречності такого заходу в такий час, скільки в тому, чи сприйме громада наші аргументи та намагання. Той хто сумнівається далекий від досконалості. І остаточну відповідь на наші коливання ми отримаємо лише по завершенню фестивального дійства. А поки...

Відкрився 8 Між Народний Вінниціанський фестиваль комедійного та пародійного кіно

Відкриття сталося в будній день просто неба на невеличкому майданчику перед міським палацом мистецтв. На нього в основному прийшли ті, хто живе неподалік. Багато було «змучених» канікулами дітей та декретних матусь. Все відбувалося якось по домашньому. Навіть не зважаючи на те, що перед демонстрацією конкурсної програмі на екрані у світлу годину пройшов ще великий концерт творчих колективів палацу присвячений Дню Незалежності. Такої кількості згадування слова «Україна» та похідних від нього за короткий період часу я ще ніколи в своєму житті не чув. Але що поробиш — життя диктує свої теми і своє сприйняття.

Час кіно прийшов тоді, коли впали перші сутінки. Цього разу маємо п\'ять номінацій. Уже традиційна “Short, побери!” ( Short — з англійської “короткий”), у якому були ролики коротких комедій до шести хвилин часом. Ірландія, Великобританія, Австралія та Франція — географія робіт цього року.

Відкрився 8 Між Народний Вінниціанський фестиваль комедійного та пародійного кіно

Розширити географію фестивалю допомогла ще одна традиційна номінація “Анімація”. Добавилися Молдова, США та Південна Корея.

Зате у номінації смішних відеокліпів чотири українських гурти проти одного російського.

Новинкою конкурсної програми стала номінація “Реклама”. Чому б ні? Вона теж буває у діапазоні від “посміхнуло” до “ржунеможу”. Тут було важко визначитись з географією, так як важко визначитись чиє пиво ми зараз п\'ємо: наше, чи все таки чеське, німецьке і т.п.

Остання номінація в основному наповнилась роботами КВНівських команд. Тому вона так і називається - “Смішне, але інше”.

Відкрився 8 Між Народний Вінниціанський фестиваль комедійного та пародійного кіно

Кіно потрібно дивитися і переглянути конкурсні роботи восьмого Вінниціана може кожен містянин та гість нашого міста, якщо цими днями відвідає кінотеатр імені Коцюбинського, або на каналах ВДТ-6 та ВІТА, або на сайті vinnician.org

Повний показ конкурсних робіт відбудеться 6 вересня о 12.00 в кінотеатрі «Родина».

Церемонія нагородження переможців фестивалю пройде 6 вересня на майданні Незалежності. Приходьте, буде цікаво.



Переглядів: 3696
Поширень: 0