У Вінниці знову сльози за загиблими патріотами. 27 серпня сотні жителів міста прощалися у Будинку офіцерів з прикордонником Євгеном Пікусом, який у складі свого загону до останнього тримав рубіж на кордоні з Росією. Вінничанин загинув у бою з диверсантами під час обстрілу з російських вертольотів.

14 вересня підполковнику Євгену Пікусу мало виповнитись 35 років. Вінничанин служив у штабі Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України міста Харків. Останні півтора місяці захищав кордон у Луганській області.

Загиблого від обстрілу з російських вертольотів прикордонника Євгена Пікуса поховали у Вінниці

Українські прикордонники 25 серпня зупинили диверсійно-розвідувальну групу, яка перетнула кордон з території Росії на ділянці «Красна Талівка», що в Луганської області. Бій тривав дві з половиною години. Диверсійна група отримала велику підтримку з Російської Федерації, в тому числі і з неба - наших прикордонників обстріляли некерованими реактивними снарядами два бойових вертольоти Мі-24 Збройних сил Росії. Під час бою загинули чотири прикордонники, трьох поранено. Євген Пікус отримав смертельне поранення в голову.

Загиблого від обстрілу з російських вертольотів прикордонника Євгена Пікуса поховали у Вінниці

Поховали прикордонника у Вінниці на Алеї Героїв Центрального кладовища. У Євгена Пікуса не було власної сім’ї, із горем його оплакують батько і мати, брат-двійник і старша сестра…

Загиблого від обстрілу з російських вертольотів прикордонника Євгена Пікуса поховали у Вінниці

Всупереч заявам російської пропаганди, що прикордонника убив снайпер «Новоросії», українці наголошують – вояки гинули від вогню з вертольотів, яких направили на прикордонників, коли ті не мали змоги відповісти.

Загиблого від обстрілу з російських вертольотів прикордонника Євгена Пікуса поховали у Вінниці

«Російські вертольоти Мі-24 розстріляли наших хлопців на нашій території. У традиційному російському стилі - нахабно та безкарно, знаючи, що збивати їх просто нема чим, - пише в Фейсбук волонтер Микола Авдєєв, цитує Zotov-news. - Учора, поки всі обговорювали черговий "вброс" Ляшко і люто сперечалися, скільки фейкових танків приїде до Маріуполя, хлопці вели бій на кордоні та вмирали. І це нікого не цікавило... Вони встали на смерть, зчепившись із російськими диверсантами на нашій території. Відповідаючи підкріпленнями на підкріплення, БТР на БТР. Бій ішов з третьої години дня. Два російських БТР, одна БМП (або ще один БТР), міномети, автомати, АГС, КПВТ... А під кінець ще й два "крокодила" зробили два залпи. Ось такий маленький епізод нашої вітчизняної війни. Думайте самі, хто були ці діверсанти, якщо росіяни задіяли бойову авіацію для їх евакуації. Уявляєте, що б вони накоїли в наших тилах».

Волонтери, які допомогали українським прикордонникам висловлюють своє співчуття рідним та друзям загиблих і звертаються з проханням долучитися, перераховуючи кошти на картку Приватбанку: 5168 7553 7935 3788, одержувач Микола Авдєєв. 

Фото Ігоря Мухи
 



Переглядів: 13923
Поширень: 0