6 вересня Вінниця відзначає день міста. Вінничани звикли святкувати цей день весело, масштабно та святково. На жаль, нині Україна переживає складний, драматичний етап в своїй новітній історії. Тому ГО "Розвиток.Розвиток", ГО "Звичка Оберігати", БФ "Подільська громада" та Вінницька міська рада об’єднуються для того, щоб провести соціальний проект "З Вірою у Захисників! З Надією на Мир! З Любов’ю до України!", який буде проходити 6 вересня, з 12 до 18 години на Майдані Незалежності (площа біля Міської ради, біля банеру ГО «Розвиток.Розвиток»).

6 вересня вінничан запрошують приносити продукти харчування та одяг на Майдан Незалежності

В рамках проекту буде проходити благодійний збір для переселенців зі Сходу. Адже сьогодні у нашому місті перебуває понад 400 таких родин, 900 чоловік  які залишились без даху над головою і потребують нашої підтримки. У своїй більшості це жінки з дітьми. Запрошуємо всіх господинь та господарів приносити продукти харчування,  свою домашню консервацію, а саме  це може бути: картопля, цибуля, буряк, морква, крупи, варення, огірки, компоти, овочеві салати... Таким чином кожна вінницька родина зможе подарувати своє домашнє тепло родинам-переселенцям зі Сходу. Дітям потрібно йти до школи, у багатьох немає теплих речей. І кожного дня до Вінниці прибуває 10-15 таких сімей. Вінничани можуть приносити для них канцтовари: зошити, ручки, олівці, рюкзаки, а також одяг, особливо теплі речі.

Також буде проходити благодійний збір речей для наших воїнів-захисників, які воюють у зоні АТО захищаючи українську землю від терористів. Запрошуємо приносити термобілизну, білизну, шкарпетки, шапки, куртки, дощовики.  Поряд з цими майданчиками будуть розміщені скриньки БФ «Подільська Громада», які слугуватимуть скарбничками для благодійних внесків на підтримку української армії. Запрошуємо усіх вінничан долучитися до акції єднання на підтримку захисників, що несуть службу у зоні АТО, та продемонструвати свою згуртованість, свідомість і патріотизм Вінницької громади!

На прилаштованих майданчиках на Майдані Незалежності проводитимуться безкоштовні майстер-класи з виготовлення солодких та пам\'ятних сувенірів, написання щирих теплих послань для захисників, що перебувають у зоні АТО. Вінницька малеча самостійно та за допомогою батьків писатимуть щирі листи, малюватимуть спільну «Вінницьку газету миру», виготовлятимуть печиво, а також декоруватимуть вироби з патріотичною символікою, які разом зі зібраною гуманітарною допомогою відправляться на Схід країни, аби підтримати бойовий дух наших земляків-героїв, які воюють з бойовиками і найманцями, крок за кроком звільняючи українську землю від терористів.

Соціально-благодійний проект «З Вірою у захисників! З Надією на Мир! З Любов’ю до України!» дасть можливість нам, вінничанам, висловити свою повагу, гордість, вдячність, визнання, турботу, яку всі ми відчуваємо до наших героїчних воїнів-захисників. Адже ми з вами завжди були небайдужими та єдиними. Ми дуже сподіваємось, що наші спільні зусилля спрацюють на примноження бойового духу військовослужбовців і допоможуть зробити ще один крок на шляху до Миру та Єдності України.



Переглядів: 5509
Поширень: 0