У Вінниці складено рейтинг роботи садочків та шкіл за 2013-2014 навчальний рік. Найкращими визнано садочок №35, фізико-математичну гімназію №17 та загальноосвітню школу №35. Вперше в цьому році у рейтинг було введено нову номінацію – «Успіх року», перше місце в якій посіла школа №31. Переможці у кожній з номінацій отримали грошові винагороди, які підуть на покращення матеріально-технічної бази їх закладів.

10 років тому у Вінниці було започатковано рейтингову оцінку шкіл міста, пізніше до неї додали й садочки. Рейтинг проводиться у трьох напрямках: серед дошкільних навчальних закладів, навчальних закладів системи загальної середньої освіти нового типу та серед класичних загальноосвітніх шкіл. Цього року до рейтингу була введена нова номінація серед шкіл – «Успіх року». Її присуджуватимуть тим закладам, які досягли значних успіхів у порівнянні з минулим періодом.

«Оцінка здійснюється за методикою паралельного підрахунку – самооцінка, яка проводиться навчальним закладом, та експертна оцінка членами комісії. У випадку будь-яких розбіжностей, результати підлягають повторній перевірці. Рішення про визначення переможця приймається колегією департаменту освіти на основі представлених комісією матеріалів. Кожен навчальний заклад оцінювався за такими критеріями: організація навчально-виховного процесу та фінансово-господарської діяльності, робота з педагогічними кадрами, організація навчальної роботи та забезпечення прав і законних інтересів учнів. Оцінювання допомагає адміністрації шкіл та садочків побачити не лише досягнення в роботі педагогічних колективів, а й недоліки та проблемні питання», – каже начальник відділу загальної середньої освіти, дистанційної освіти та впровадження ІКТ департаменту освіти міської ради Юрій Єрмаков.

Підсумки експертної рейтингової оцінки діяльності дошкільних навчальних закладів та загальноосвітніх шкіл у 2013-2014 навчальному році були підведені на серпневих освітянських зібраннях. Отож, серед дошкільних навчальних закладів третє місце в рейтингу посів ДНЗ №27. Друге місце – садочок №23. Перемогу здобув ДНЗ №35.

Серед навчальних закладів системи загальної середньої освіти нового типу третє місце зайняла загальноосвітня школа І-ІІ ступенів – ліцей № 7. Друге місце посіла загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія № 6 і перше – фізико-математична гімназія № 17. Серед класичних загальноосвітніх шкіл третє місце у школи № 31, друге – у школи № 18 і перше – у школі № 35.

Також у цьому році у рейтингу серед шкіл було вперше введено номінацію «Успіх року». Звання «Успіх року» присвоюється закладу, який за підсумками рейтингової оцінки підніметься на найбільшу кількість позицій вгору (але не менше ніж на 5) у порівнянні з рейтинговою оцінкою минулого навчального року. Цьому закладу присвоюється третє призове місце у його напрямку. Цього року у номінації «Успіх року» перемогу здобула школа №31.

На покращення матеріально-технічної бази за перше зайняте місце переможці отримали з міського бюджету по 10 тис. грн., за друге – по 7 тис. грн., за третє – 3 тис. грн.



Переглядів: 12624
Поширень: 0