Набув чинності вирок Ладижинського міського суду Вінницької області стосовно колишнього начальника Гайсинського райвідділу УМВС, який вимагав гроші від своїх підлеглих.

До співробітників СБУ звернувся дільничний інспектор райвідділу міліції і повідомив, що його керівник за сприяння у виплаті матеріальної допомоги за вислугу років при звільнені зі служби зажадав отримати половину суми. Після тривалих перемовин з підлеглим він погодився на хабар у 4 тисячі гривень.

Інформацію заявника було перевірено та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

У січні 2013 вимагача затримали у районному містечку, поблизу місцевої кав’ярні, де він щойно одержав гроші. При затриманні зловмисник чинив опір і намагався позбутися готівки.

Апеляційна інстанція залишила вирок суду без змін. Зловмисника засуджено до семи років позбавлення волі з конфіскацією майна та позбавлено спеціального звання.



Переглядів: 4173
Поширень: 0