Презентація документальної стрічки про героїчного підполковника, який ціною власного життя врятував десятки мешканців Слов’янська, скерувавши підбитий бойовиками літак за межі міста, відбулася 4 вересня у виставковому залі Вінницького обласного краєзнавчого музею. Стрічка створювалася за благодійні кошти та за сприяння обласної державної адміністрації.

Відбувся прем`єрний показ фільму про Героя України, вінницького пілота Костянтина Могилко

Нагадаємо, Костянтин Могилко – вінницький пілот, загиблий у червні під час виконання бойового завдання у зоні АТО та посмертно нагороджений званням Герой України.

Вшанувати пам\'ять героїчного вінничанина завітали громадськість області, представники структурних підрозділів облдержадміністрації та духовенства, а також близькі та рідні загиблого.

Звертаючись до присутніх, автор стрічки Леонід Філонов зазначив, що ідея створення документального фільму з’явилася одразу опісля трагедії: «Перед усім хочу подякувати небайдужим людям, які давали можливість побачити та зрозуміти ситуацію з середини, а також дозволяли знімати та брати коментарі».

Відбувся прем`єрний показ фільму про Героя України, вінницького пілота Костянтина Могилко

Він висловив переконання у важливості створення документальних стрічок про героїв сьогодення, які гинуть захищаючи рідну землю.

«Ця пам\'ять буде увіковічена. Хочу нагадати про те, що за сприяння керівництва облдержадміністрації стрічку про Костянтина Могилка першого вересня переглянули вінницькі школярі. Я вважаю, що це є великим кроком у становленні національної свідомості наших школярів», - наголосив Леонід Філонов.

Відбувся прем`єрний показ фільму про Героя України, вінницького пілота Костянтина Могилко

Після перегляду фільму кожен з учасників заходу мав змогу висловитися. Так, присутні декламували вірші, присвячені герою, висловлювали співчуття та переконання у важливості даної роботи. Присутні вшанували бійців та мирних жителів, що загинули в ході АТО хвилиною мовчання.



Переглядів: 4953
Поширень: 0