З обох боків попід тротуар по вулиці Козицького, на підйомі до вулиці Володарського, з понеділка розпочато роботи із демонтажу старих підпірних стінок. За три тижні тут будуть вимурувані нові конструкції з бутового каменя, які накриють бетонними плитами. На час проведення робіт водіям варто бути обережними на даній ділянці дороги, адже проїзд транспорту буде ускладненим.

На Козицького відремонтують ще дві підпірні стінки

З 1 вересня по вулиці Козицького будівельники почали розбирати старі підпірні стінки, які були облаштовані ще у 70-х роках минулого сторіччя та від часу почали розсипатися. Особливо за останні роки зруйнувалися бетонні плити, що накривали конструкцію. Минулого року на цій ділянці вулиці було влаштовано «кишеню» для автобусів, а позаду зупинки – збудовано підпірну стінку для того, щоб не відбувалося зсуву ґрунту. У цьому ж році буде замінено старі підпірні стінки, одна з яких є продовженням стінки біля «кишені».

На Козицького відремонтують ще дві підпірні стінки

Паралельно роботам по демонтажу стінок будуть вестися роботи з їх відновлення. За сприятливих погодних умов нові стінки вимурують за три тижні. Для цього будівельники використають 71 м3 бутового каменю, а на самій конструкції підпірної стінки буде облаштовано бетонні плити, при виготовленні яких використають вже сучасні матеріали, що дозволить прослужити конструкції значний час. Загалом підпірні стінки з обох сторін дороги матимуть протяжність близько 200 погонних метрів.

Через те, що проїжджа частина на цій ділянці дороги доволі вузька, на період часу проведення робіт проїзд транспорту тут може бути ускладненим. Тому водіям варто бути обережними і, по можливості, в часи пік обминати цю ділянку дороги об’їзними шляхами.

На Козицького відремонтують ще дві підпірні стінки

Це вже друга підпірна стінка, яку буде відремонтовано цьогоріч у Вінниці. Попередню закінчили робити у липні по Хмельницькому шосе на ділянці від вул. Максимовича до вул. 600-річчя. А після закінчення ремонтних робіт по Козицького, за сприятливих погодних умов, в цьому році ще заплановано зробити підпірну стінку по Київській на ділянці дороги в напрямку від вулиці Фрунзе в сторону Центрального автовокзалу. ​



Переглядів: 5919
Поширень: 0