головного міліціонера вітають маленькі вихованці відомчого дитячого садка «Теремок»

Перед входом до приміщення головного міліціонера вітали маленькі вихованці відомчого дитячого садка «Теремок».

Основні роботи по оновленню спорткомплексу були проведені силами співробітників міліції за рахунок виділення коштів обласної адміністрації, обласної ради та громадських організацій. Відтепер вінницькі міліціонери матимуть змогу підтримувати належну фізичну підготовку в сучасній спортивній залі, обладнаній новітніми тренажерами. Тут створені прекрасні умови для занять усіма ігровими видами спорту та проведення на належному рівні всеукраїнських змагань.


Спортивний комплекс, відкритий на Вінниччині на сьогодні є найкращим в системі МВС, - зазначив Юрій Луценко. Таким сучасним і красивим приміщенням не може похвалитися навіть столичний спорткомплекс.

Вінниччина у напрямку покращення матеріально-технічного забезпечення підрозділів міліції, соціальної підтримки рядових міліціонерів є гарним прикладом для решти регіонів України. Це стало можливим завдяки налагодженій співпраці ГУМВС з органами влади та місцевого самоврядування.


В ході візиту Міністр внутрішніх справ вручив ключі від 70 службових автомобілів, які покращать оперативність роботи більшості підрозділів вінницької міліції. Зокрема, автопарк ДАІ поповнився новими автівками, обладнаними діагностичною, звуковою та відеоапаратурою а також вісьмома мотоциклами та скутерами. Мобільнішими стануть підрозділи карного розшуку, дільничних працівників міліції. Для НДЕКЦ придбали не тільки службові авто але й світлову башту, яку використовують в своїй роботі експерти для збору речових доказів, обстеження місця скоєння злочину в темний період доби.

Чекали Міністра і на відкритті кабінету ультразвукової діагностики поліклініки ГУМВС Придбаний апарат УЗІ «Алока – 3500» повної комплектації вартістю 490 тисяч гривень відтепер дозволить проводити діагностику за останнім словом медицини. Для працівників міліції послуги по обстеженню будуть безкоштовні.

Під час перебування на Вінниччині Юрій Луценко ознайомився з ходом завершення будівельних робіт 30-квартирного житлового будинку, де новоселами скоро стануть працівники Козятинського РВ.

Міністр відвідав відомчий дитячий оздоровчий табір ГУМВС ім. Ю.Рябчинської, де створені прекрасні умови для відпочинку дітей місцевих правоохоронців. Тут нещодавно було збудовано 2-поверховий комфортабельний житловий корпус, який вже цим літом може прийняти на відпочинок додатково 46 дітей .


Вінницькі міліціонери можуть не тільки успішно боротися зі злочинністю, дбати про підростаючу зміну та займатися спортом але й … розводити бджіл. Перед тим, як Юрій Луценко розпочав робочу нараду, його гостинно запросили покуштувати меду з пасіки, яка розташована в садку на території УДАІ. Щороку вона дає півтора центнера цілющого продукту, який передають їдальні, де харчуються міліціонери.

Від приємних моментів перебування на Вінниччині очільник української міліції перейшов до робочих питань, які були розглянуті на нараді за , за участю народного депутата України Катерини Лук’яненко, голови Вінницької облради Григорія Заболотного, мера Вінниці Володимира Гройсмана та керівників підрозділів ГУМВС.


Юрій Луценко відзначив зусилля вінницької міліції та її керівника генерал-майора міліції Василя Поліщука, яка найкраще спрацювала в державі з протидії суддівського свавілля.

- Ми всі розуміємо, як важко доводиться документувати такі злочини - зазначив Юрій Луценко. 27 кримінальних справ, порушених на Вінниччині за фактами злочинної діяльності суддів – найкращий результат і найпотрібніший державі. Я впевнений, що сьогодні неможливо досягти позитивних зрушень ні в економіці, ні в соціальній, ні політичній сфері, поки ми не поставимо на місце суддівську систему.

Міністр підтримав ініціативу начальника вінницької міліції Василя Поліщука зобов’язати дільничних інспекторів міліції, особливо в сільській місцевості, в екстрених випадках надавати допомогу населенню в доставлені в лікувальні заклади.

- Довіра до міліції – це прямий шлях до покращення ефективності нашої роботи, - зазначив Юрій Луценко.

Під час наради Міністр нагородив кращих міліціонерів Вінниччини за розкриття конкретних злочинів. Ряд керівників та рядових працівників міліції отримали з рук Юрія Луценка погони та відзнаки МВС.

Міністр також зазначив, що прогнозований окремими панікерами від політики ріст злочинності в період фінансової кризи та масового повернення заробітчан з-за кордону не знайшов свого підтвердження. Погіршення криміногенної ситуації та повторення «бурхливих 90-х» не відбулося завдяки зусиллям працівників міліції, 40 % збільшення патрулів на вулицях населених пунктів, завдяки відновленню ефективної , сформованої ще за радянських часів роботи з раніше судимими, нарко- та алкогольнозалежними. Криміногенна ситуація є підконтрольному і завдяки наступальній позиції з викорінення самогоноваріння. Саме Вінниччина тримає перше місце по боротьбі з підпільним ринком саморобних алкогольних виробів, звідки стартувала антиалкогольна кампанія по всій країні.

МВС має чим звітувати перед людьми - зменшилася кількість квартирних крадіжок до 15 %, скоротилася кількість вбивств, тяжких тілесних ушкоджень зі смертельними наслідками, кількість грабежів.

В ході робочої зустрічі Юрій Луценко дав завдання підрозділам по боротьбі з незаконним обігом наркотиків спрямувати свої зусилля на затримання торговців наркотиками, домагатися їх взяття під варту та арешту майна.

Серед пріоритетів в роботі підлеглих Міністр акцентував увагу на контролі за дотриманням встановлених обмежень щодо грального бізнесу та наказав посилити роботу по виявленню порушень в цій сфері.

Підсумовуючи свій виступ Юрій Луценко наголосив на тому, що міліція має сумлінно виконувати свої завдання по боротьбі зі злочинністю, без огляду на те, до яких політичних партій належать люди, що порушили закон. Особливо це важливо напередодні виборів.


Переглядів: 6701
Поширень: 0