Відтепер на балансі вінницького Муніципального автобусного парку, який було створено шість років тому, перебуває вже 43 автобуси. 6 вересня привітати колектив з поповненням парку приїздили Віце-прем’єр-міністр України Володимир Гройсман та в. о міського голови Сергій Моргунов.

Муніципальний автобусний парк Вінниці поповнився 15 новими автобусами

У 2008 році Вінницею було придбано перші п’ять автобусів, що і дало старт створенню на базі колишнього ТТУ Муніципального автобусного парку. А через три роки, коли у місті було розпочато перебудову системи пасажирських перевезень, придбання великомісткого громадського транспорту стало одним із її пріоритетів. На той час на балансі Муніципального автобусного парку перебувало вже 23 одиниці транспорту, придбаного за кошти міського бюджету, а минулого року компанією ВІОІЛ на 650-тий День народження міста було подаровано ще 5 автобусів, які було поставлено на два нові маршрути.

Враховуючи дороговартісність нової техніки, паралельно шукалися і можливості її придбання з інших джерел. І минулого року Вінниця долучилася до державної програми кредитування під державні гарантії, яка передбачає відшкодування з держбюджету половини 50% тіла кредиту та половини відсотків. Відповідно до цієї програми у цьому році місто отримало 40 новеньких тролейбусів та 15 з 30 запланованих автобусів.

Муніципальний автобусний парк Вінниці поповнився 15 новими автобусами

Завдяки закупленим тролейбусам з 18 серпня було створено новий тролейбусний маршрут № 14 "Аграрний університет - Залізничний вокзал", яким курсують 6 з цих тролейбусів. Також новим транспортом були підсилені тролейбусні маршрути №№ 3, 4, 6, 7, 9, 11, 13, 15. Загальна кількість тролейбусів, які щоденно виходять на лінії, з 1 вересня збільшилася зі 111 до 131 одиниць.

Сьогодні ж на лінії вийшли і 15 нових автобусів. Керівник КП «Вінницька транспортна компанія» Микола Форманюк розповідає, що після отримання усіх автобусів міські маршрути буде обслуговувати 51 автобус, ще 7 – знаходитимуться у резерві.

Завдяки придбаному транспорту буде підсилено практично усі діючі автобусні маршрути. Два тижні тому у Вінниці було створено новий маршрут № 19 «Вишенька - вул. Чехова», а після приходу всієї запланованої партії – на кожен маршрут міста передбачається додатково поставити по 1-2 автобуси (за винятком маршрутів № 5 та № 8). Крім того, буде створено маршрут № 20 «Залізничний вокзал - Меморіал Визволення». В залежності від пасажиропотоку, час роботи автобусів становитиме з 6-ї ранку до 21:00 – 22:00 год. вечора, а на маршруті № 2 «Площа Шкільна – ВПЗ» до 23:30 вечора.

Володимир Гройсман у Вінниці

«Перебудова системи транспорту Вінниці дає свій результат. Коли розпочиналась ця робота, ми були критиковані і справедливо. Але це відбувалося через те, що системи транспорту як такої, на превеликий жаль, у місті не було, - зазначає колишній міський голова Вінниці, а нині Віце-прем’єр-міністр Україні Володимир Гройсман. - Зараз ми її створили, будемо розвивати далі, і я переконаний в тому, що вона буде працювати стабільно, якісно і комфортно для людей, щоб задовольняти їх потреби. Це буде комплексна система, яку мають європейські міста. Але ще є чим займатися, її треба буде вдосконалювати і далі, зокрема, працювати по запровадженню електронного квитка. Так, як це діє в Європі». ​



Переглядів: 7874
Поширень: 0