Територія новоствореного ринку з торговельними залами займатиме біля 1,5 га. Наразі, тут розмістилося близько 600 контейнерів. Поки що майже усі вони закриті, оскільки торгуючі тільки починають завозити товар. Та з сьогоднішнього дня вони вже можуть розпочинати торгівлю. «Ми обіцяли підприємцям, що не залишимо їх сам на сам з тими проблеми, які пов’язані з відкриттям ринку, - каже мер міста Володимир Гройсман. - Відкриття нового ринку у ВінниціНа новому ринку вони зможуть працювати у належних умовах. А все інше – залежить від них самих, адже наскільки якісно підприємці будуть працювати, настільки їх будуть поважати вінничани».

Усі контейнери пофарбовано та виставлено у ряди в залежності від групи товарів, якими здійснюватиметься торгівля. Торговельний об’єкт відповідає усім сучасним вимогам і нормам. Наразі обладнано майданчик для паркування 300 автомобілів, та, за словами директора ТОВ «Ма-Кі» Олега Ковальчука, згодом він розшириться до 500 паркувальних місць.

Незабаром над контейнерами буде змонтовано накриття. Міський голова розповідає, що робити його будуть винятково вночі, коли ринок не працюватиме, для того, щоб не створювати незручностей торгуючим. «В осінній період підприємці увійдуть з дахом», - розповідає Володимир Гройсман.

Для людей, які торгуватимуть власною городиною, на сьогоднішній день обладнано 50 місць, заплановано ж їх – 90. «Ці місця будуть або безкоштовними, або за символічну плату – поки що ми не визначились», - каже Олег Ковальчук.

Надалі влада планує впорядкувати існуючі ринки. «Я хочу, щоб на ринках з’явились пільгові місця, на кшталт тих, які ми бачимо тут, - зазначає міський голова. - Люди, які вирощують власну продукцію, повинні мати можливість продати її з найменшими втратами. Окрім того, я вважаю, що всі ринки повинні відповідати нормальним сучасним умовам – там повинно бути чисто та охайно. У місті повинна бути цивілізована торгівля, а не те, що ми донедавна мали на тих же вулицях Папаніна та Короленко. Більшість робіт, які пов’язані з ліквідацією стихійної торгівлі, – ми вже провели, далі – будемо впорядковувати існуючу торгівлю».

На території та у приміщенні ринку ремонтні роботи тривали більше трьох місяців. Відтепер наскільки швидко набере обертів новий ринок, залежить тільки від самих підприємців. «У цього ринку є всі шанси стати одним з найкращих в місті», - переконаний Володимир Гройсман.


Переглядів: 5106
Поширень: 0