Сьогодні, 30 вересня в Україні відзначають День працівників освіти. Цього дня в муздрамтеатрі ім. Садовського привітали зі святом освітян області голова облдержадміністрації Анатолій Олійник, голова обласної Ради Сергій Свитко, в.о. Вінницького міського голови, секретар Вінницької міської ради Сергій Моргунов.

Сьогодні у Вінниці працівників освіти вітали з професійним святом

«Всі професії на землі потрібні, але професія вчителя – найважливіша», - розпочав своє вітальне слово голова облдержадміністрації Анатолій Олійник, - «Без перебільшення – все, що відбувається в суспільстві, не відбувається без вчителя, Вчителя з великої літери» - продовжив Анатолій Олійник. Він подякував педагогам краю за безцінну роботу, за те, що у важкі для країни часи знаходять можливість допомагати військовим в АТО та у патріотичному дусі виховують підростаюче покоління. «В свою чергу ми робитимемо все, що залежить від влади аби галузь освіти розвивалась та працювала стабільно» - підкреслив Анатолій Олійник. Він також відзначив, що влада постійно здійснює моніторинг в освітянській галузі, аби мати реальну картину проблемних питань для подальшого формування планів та вирішення нагальних потреб.

Вітаючи присутніх голова обласної Ради Сергій Свитко відзначив, що в День працівника освіти підводяться певні підсумки роботи галузі. «Сьогодні ми підводимо підсумки – підсумки вашої роботи у вихованні патріотів України. Ви згуртували українських патріотів які, я переконаний, збудують єдину, неподільну, демократичну, правову і заможну державу» - відзначив Сергій Свитко.

Сьогодні у Вінниці працівників освіти вітали з професійним святом

В.о. Вінницького міського голови, секретар Вінницької міської ради Сергій Моргунов у своєму вітальному слові відмітив важливість роботи вчителя, як вихователя нового покоління. Оскільки саме нинішнє покоління прагне до європейських стандартів життя, прагне до свободи. «Сьогодні нам потрібен мир. Якщо ми всі об’єднаємось і будемо працювати заради миру, ми переможемо», - відзначив Сергій Моргунов.

Сьогодні у Вінниці працівників освіти вітали з професійним святом

Завітав на свято освітян депутат обласної ради Олексій Порошенко. Виступаючи перед присутніми він побажав миру, адже це те, чого прагне вся Україна. Також він наголосив на стратегії нашої держави проголошеної Президентом України Петром Порошенком. «Перші кроки Стратегії розвитку України 2020 – гідність, свобода, майбутнє», - зазначив Олексій Порошенко, - «Саме від вчителів залежить виховання гідних громадян своєї держави». Він побажав всім вчителям бути гідними, вільними і вірити в гарне майбутнє своєї держави.

Олексій Порошенко

Цього дня освітяни Вінниччини отримали високі нагороди за свою віддану та наполегливу працю. 31 працівник освіти отримав грамоти та грошові винагороди від обласної Ради та обласної державної адміністрації. Нагороджено також 27 навчальних закладів на загальну суму 450 тис. грн..

Сьогодні у Вінниці працівників освіти вітали з професійним святом

Для довідки:

Відповідно до Програми розвитку інформаційних, телекомунікаційних та інноваційних технологій в закладах освіти Вінницької області у 2014-2015 н.р. на конкурс було подано 47 проектів. За рішенням експертної ради, створеної при Департаменті освіти і науки облдержадміністрації, в номінації навчальні заклади (дошкільні, позашкільні, міські, сільські загальноосвітні навчальні заклади) І місце отримала загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №26 - «Технологія розвитку пам’яті на підсвідомому рівні методом тахістоскопії, як засіб розвитку молодшого школяра» та фізико-математична гімназія №17 - Створення та програмно-технічна підтримка автоматизованої мережної системи «Організація та проведення ІІ та ІІІ етапів олімпіад школярів у Вінницькій області». Дошкільний навчальний заклад №35 "Віночок" санаторного типу - ”Виховання дітей дошкільного віку в полікультурному середовищі”.

ІІ місце зайняла школа № 35 з програмою «Формування інформаційно-освітнього простору школи шляхом поєднання технологій віртуалізації та хмарного сервісу», загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №4 м. Бар – «Інтерактивна моніторингово-інформаційна система - крок у майбутнє», гімназія №6 з проектом «Від школи сприяння здоров’ю до екошколи, школа №20 - «Розвиток комунікативної компетенції школярів шляхом впровадження інформаційно-комунікаційних технологій для створення середовища електронного навчання».

ІІІ місце – «Вінницький міський палац дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної» - «Застосування інформаційних технологій для розвитку анімаційного напрямку в технічній творчості сучасного позашкільного закладу», Серебринецька середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Могилів-Подільського району «Створення інноваційної структури «Навчально-виховний комплекс: загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів - позашкільний навчальний заклад Серебринецького освітнього округу», середня загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів с. Лучинець Мурованокуриловецького району – «Впровадження хмарних технологій в освітній простір середньої загальноосвітньої школи», школа І-ІІІ ступенів №4 ім. Д.І.Менделєєва Вінницької міської ради”, 5. Гаївська загальноосвітня школа І-ІІ ступеня Барського району - «Інформатизація села - європейський вектор реформи самоврядування», гуманітарна гімназія №1 ім. М.Пирогова – «Застосування інтерактивних та інноваційних технологій для інтелектуального і компетентного забезпечення функціонування «Зеленої школи», гімназія №23 - Впровадження в навчально-виховний процес навчальної програми обміну (співпраці) Європейської комісії «еTwinning».

В номінації професійно-технічні навчальні заклади І місце отримав Державний навчальний заклад «Вище професійне училище № 7» з проектом «Реалізація основних програмних заходів по електрозбереженню в навчальних закладах. Реконструкція теплозабезпечення структурних підрозділів ДНЗ «Вищого професійного училища №7 м. Вінниці».

ІІ місце отримав Державний професійно-технічний навчальний заклад «Вінницьке міжрегіональне вище професійне училище» за «Створення центру моніторингу гармонійного розвитку особистості на базі професійно-технічних навчальних закладів», Державний професійно-технічний навчальний заклад «Вінницьке вище професійне училище сфери послуг» - «Впровадження інноваційного механізму у соціально-громадянське виховання молоді».

ІІІ місце - Державний навчальний заклад «Вінницький центр професійно-технічної освіти переробної промисловості» - «Створення експериментальної лабораторії екологічного харчування»,

В номінації вищі навчальні заклади І-ІІ р.а. І місце отримав Могилів-Подільський медичний коледж - «Розробка та застосування інноваційних комп’ютерних технологій в процесі вивчення клінічних дисциплін з метою розвитку клінічного мислення майбутніх медичних працівників та відпрацювання практичних навиків у віртуальному ФАПі», Вінницький технічний коледж - «Вінницький центр краєзнавчих досліджень «МОЯ Україна".

ІІ місце - Вінницький транспортний коледж - «Створення універсального інноваційно-освітнього центру підготовки спеціалістів в рамках міжрегіональної мережі навчальних закладів залізничного транспорту», Вінницький торговельно-економічний коледж КНТЕЕУ – «Створення Навчального центру як складової інноваційного розвитку коледжу».

ІІІ місце отримав Вінницький коледж архітектури і будівництва Київського національного університету будівництва і архітектури – «Впровадження системи автоматизованого проектування в навчально-виховний процес при підготовці техніка з архітектурного проектування», Вінницький коледж Національного університету харчових технологій – «Патріотичне виховання молоді. Нові виклики. Нові підходи»

В номінації вищі навчальні заклади ІІІ-ІV р.а. І місце отримав Вінницький національний технічний університет – «Створення обласної студії комп’ютерної графіки та веб-дизайну для учнів і студентів» та Вінницький торговельно-економічний інститут Київського національного торговельно-економічного університету – «Автоматизована система діагностики та керування енергозбереженням навчального закладу».

ІІ місце - Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського – «Система дидактичних засобів для формування астрономічних знань учнів засобами інтерактивних технологій».



Переглядів: 5615
Поширень: 0