У Вінниці біля 450 учнів технічного ліцею взяли участь в традиційному навчанні «День здоров’я». Цьогоріч він пройшов у форматі військово-патріотичного проекту «Один день у війську». Допомогти у проведенні заходу згодилися військовослужбовці окремого полку зв’язку Повітряних Сил Збройних Сил України.

Учні Вінницького технічного ліцею взяли участь в проекті «Один день в армії»

Воїни – зв’язківці до заходу поставилися з розумінням, продумавши разом з керівництвом ліцею план проекту, роботу з молоддю будували за девізом - розкажи, покажи і згодом на практиці закріпи.

Нині військово-патріотичному вихованню молоді потрібно вкрай багато приділяти уваги. Саме з навчального закладу вже потрібно формувати громадянина-патріота, виробляти у нього глибоке розуміння громадянського обов’язку, готовність у будь-який час стати на захист Батьківщини, оволодівати військовими знаннями, вивчати бойові традиції та героїчні сторінки історії України та збройних сил, – зазначив заступник командира з виховної роботи полку підполковник Євген Івашкевич. – Такого ентузіазму та захопленості як показали діти, я вже давно не бачив. В них прямо очі горіли, вони прагнули до знань, прагнули попробувати себе в якості солдата, – наголосив офіцер.

Учні Вінницького технічного ліцею взяли участь в проекті «Один день в армії»

Викладачі разом із підлітками розділились на 15 команд та у формі квесту проходили тематичні станції. Офіцери навчали хлопців та дівчат злагодженим діям під час застосуванням противником зброї масового ураження, азів надання першої невідкладної меддопомоги, як встановлювати мінні загородження, особливості розмінування. Підлітки випробували на собі засоби індивідуального захисту та навіть навчалися застеляти ліжко.

Крім того, за задумом квесту діти гасили пожежу, змагалися у комбінованих естафетах, в точності метання навчальних гранат, стрільбі, пробиралися так званою «стежкою розвідника».

Учні Вінницького технічного ліцею взяли участь в проекті «Один день в армії»

Кожна група заздалегідь готувалася до участі в заході. Команда пройшла 15 станцій, на яких демонструвала знання із конкретної тематики. Ми вперше провили “Один день в армії” з метою торкнутися війська з середини, пізнати ази військової професії. Учні продемонстрували уміння, знання й навички з туризму, спорту, проявили командний дух та винахідливість, – розповідає директор ліцею Степан Пастух.

Учні Вінницького технічного ліцею взяли участь в проекті «Один день в армії»

Також, на одній з станцій квесту учасники навчань виготовляли паперових голубів миру - символ надії на спокій в нашій державі. Їх, діти, разом з військовими, відправили у небо.



Переглядів: 4938
Поширень: 0