В обласній державній адміністрації 3 жовтня відбулась зустріч керівництва області та міста з представником Світового банку Паоло Карло Беллі, який є куратором програм в Білорусії, Молдові й Україні.

У Вінниці почнуть будувати регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології

Варто нагадати, що у грудні 2012 року за ініціативою уряду України Світовий банк започаткував підготовку проекту реформування у сфері охорони здоров’я в Україні. Загальна сума фінансування зі сторони Світового банку складала 325 млн. доларів США.

У квітні 2013 року Адміністрація Президента України запросила Вінницьку область до участі у проекті Світового банку з реформування регіональних систем охорони здоров’я «Поліпшення охорони здоров\'я на службі у людей». Вінницька обласна державна адміністрація підтвердила наміри взяти участь у «флагманському» субпроекті, спрямованому на покращення надання медичної допомоги хворим з серцево - судинною патологією.

Проектом передбачено створення комунального закладу «Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології». Розрахований даний проект на 5 років із залученням коштів Світового банку в обсязі 35 млн дол. США.

У Вінниці почнуть будувати регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології

На короткому брифінгу, що відбувся після офіційної зустрічі, голова облдержадміністрації наголосив: «Сьогодні з приїздом пана Беллі відкривається новий етап в реалізації нашого спільного проекту – етап переходу до конкретних дій».

Анатолій Олійник висловив впевненість, що проект Світового банку, спрямований на покращення в області якості медичної допомоги хворим на серцево-судинні захворювання, буде втілений, як і всі інші міжнародні проекти. «Ми завжди були послідовні та обов’язкові у виконанні тих зобов’язань, які на себе брали»,- підкреслив він.

У свою чергу, Паоло Карло Беллі зауважив: «Ми отримали пропозиції по даному проекту від 22 регіонів України. Вінниччина стала однією із п’яти областей, які отримали великі обсяги фінансування, отже, провели значну роботу. Мова йде про надання Світовим банком суми у 35 мільйонів доларів».

У Вінниці почнуть будувати регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології

Він окреслив ряд питань, які потребують вирішення до початку проекту та відповів на запитання журналістів.

Підсумовуючи зустріч, Анатолій Олійник наголосив: «Для успішного втілення будь-якого проекту із залученням інвестиційних коштів, ми маємо чітко знати як проходить процедура їх просування за кордоном. Механізм реалізації самого проекту повинен бути чітким і зрозумілим».

Довідка:

У Вінницькому регіональному клінічному лікувально-діагностичному центрі серцево-судинної патології, створеному на базі кардіологічних відділень міської клінічної лікарні № 1( як окрема юридична особа) 01.07.2014 року.

З липня по вересень 2014 року включно проліковано 809 хворих, з них 157 – з районів області.

Проведено 83 стентування судин серця, з яких 48 оперативних втручань виконано жителям районів області.



Переглядів: 4929
Поширень: 0