Цьогоріч з нагоди професійного свята міське управління охорони здоров\'я вирішило започаткувати нову традицію - покладання квітів до пам\'ятника всесвітньо відомому хірургу Миколі Пирогову. Минулого року був затверджений герб медичної галузі міста, у лівому нижньому кутку якого розміщено зображення видатного хірурга. «За 40 років існування пам\'ятника жодного разу вінничани не вшановували пам\'ять Миколи Івановича Пирогова, який є взірцем для медичної галузі міста, хоча до Вінниці приїжджають тисячі людей зі всього світу, щоб вклонитися заслугам цієї великої людини», - каже начальник управління охорони здоров\'я Тамара Васильчук. Відтепер покладання квітів до постаменту буде традиційним.

З кожного міського медичного закладу віддати шану відомому земляку прийде 5-10 медичних працівників. До заходу виявили бажання приєднатися і працівники обласних закладів охорони здоров\'я, які розміщені на території міста, та працівники медунівеситету. Загалом планується, що у покладанні візьме участь більше 200 медиків. Перед покладанням по скверу Пирогова від фонтану пройде хода, з обох боків якої вишикуються медичні працівники у формі, а по алеї лунатиме пісня Володимира Трошина «Люди в белых халатах». Під час покладання по гучномовцях звучатиме розповідь про життя та досягнення Миколи Пирогова. Збір - біля фонтану об 11:40, хода ж розпочнеться о 12:00.

О 14 годині того ж дня у Міському палаці мистецтв «Зоря» пройде урочистий концерт. Перед концертною програмою відбудеться показ відеоролика про міські заклади охорони здоров\'я та відомих вінницьких медиків, яких, на жаль, вже немає в живих. А в концертній програмі візьмуть участь медичні працівники з багатьох закладів охорони здоров\'я.

17 червня о 14 год. в МПМ «Зоря» з нагоди професійного свята пройде конкурс «Кращий педіатр міста». Щороку міське управління охорони здоров\'я готує цікавий захід, щоб відзначити кращого фахового медпрацівника. Кожного року конкурс проводиться по одному з напрямків медгалузі: педіатрія, стоматологія, акушерство та гінекологія, хірургія та терапевтичний напрямок.


Переглядів: 3493
Поширень: 0