В порівнянні з минулорічними даними, за якими Вінниця знаходилась на 37 позиції, рейтинг міста піднявся на 18 сходинок. Нагадаємо, що у 2007 році місто займало лише 49 позицію у рейтингу. Таким чином, лише за два роки Вінниця по привабливості для проживання піднялась аж на 30 сходинок.

Як повідомляє "Фокус", оцінювання відбувалося за 55-бальною шкалою. Індекс ділового потенціалу визначався сумою експертних оцінок та рейтингу даних міських відділів статистики та прес-служб міськвиконкомів. До уваги при оцінюванні брались наступні дані – чисельність населення міста, рівень міграції, інфраструктура міста, рівень середньої заробітної плати, рівень безробіття, рівень злочинності та інші дані. У відповідності до переліку, Вінниця у сумі отримала 382 бали.

Те, що місто має сьогодні право претендувати на достатньо високі позиції у такого роду рейтингах, підтверджують і інші дані. Так, згідно оцінок Державного комітету статистики та Київського центру геофізичної обсерваторії, Вінниця знаходиться на третьому місці серед найчистіших міст України. Цьогоріч найчистішими містами окрім Вінниці визнано також Полтаву, Чернівці, Суми та Кіровоград, а найбруднішими виявились Кривий Ріг, Дніпродзержинськ, Донецьк, Макіївка, Маріуполь та Бурштин.


Переглядів: 9832
Поширень: 0