Ранок у центрі Вінниці розпочався із пригод. Близько 50 дружин та матерів військових 9-го вінницького батальйону територіальної оборони Збройних сил України перекрили рух транспорту по вулиці Соборній, навпроти будівлі обласної державної адміністрації з вимогою ротації чоловіків, які вже 6-й місяць не були вдома та 4-й місяць знаходяться в зоні АТО на Донбасі.

Сьогодні дружини військових 9-го батальйону перекривали рух вул. Соборною

Перед тим, вони намагалися потрапити до губернатора Вінниччини Анатолія Олійника, щоб донести свої вимоги. Проте, їх на вході зустрів начальник відділу звернень громадян ОДА Віталій Кудринецький, який сказав, що Олійник на військових зборах, і до 14:00 з ними нема кому зустрічатися.

Після цього жінки вийшли на вулицю, розгорнули плакати "Вимагаємо заміни 9-го батальйону!" та "9-й батальйон - 6-й місяць в АТО", та почали ходити по пішохідному переходу, перекривши рух транспорту на Соборній.

Сьогодні дружини військових 9-го батальйону перекривали рух вул. Соборною

Відразу на Соборній в обидва боки вулиці виникла велика пробка автомобільного транспорту та трамваїв. До жінок приїхав начальник Вінницького міського управління міліції Юрій Куций, але йому не вдалося переконати родичів бійців 9-го батальйону припинити акцію.

Лише приїзд першого заступника голови Вінницької облдержадміністрації Андрія Гижка, який у цей час приймав делегацію посольства США та вимушений був перервати зустріч трохи розрядила ситуацію.

Сьогодні дружини військових 9-го батальйону перекривали рух вул. Соборною

Жінки послухали Гижка, звільнили перекриту вулицю та усією делегацією піднялись з ним до зали засідань облдержадміністрації на 4-му поверсі. До них також викликали представників Вінницького обласного військового комісаріату.

В залі жінки повторили свої вимоги до повернення мобілізованих чоловіків додому. Замвоєнкома їх переконував, що 9-й батальйон мають ось-ось вивести з зони АТО для відновлення боєздатності. Проте, накал зустрічі не дозволяв сторонам чути один одного.

Сьогодні дружини військових 9-го батальйону перекривали рух вул. Соборною

Матері та дружини військових 9-го батальйону провели зустріч з першим заступником вінницького губернатора Андрієм Гижком та представниками облвоєнкомату.

Про що вони домовились буде відомо пізніше.



Переглядів: 5142
Поширень: 0