Невдалий кіпіш вийшов на виборчій дільниці №051513 у вінницькій школі №10, де сьогодні близько 12:20 голосував віце-прем’єр-міністр Володимир Гройсман. Після того, як він проголосував та вже збирався вийти з приміщення дільниці, до нього підійшли 2 жінки із плакатами про порятунок їх чоловіків. Під час розмови з командиром 32-го блок-посту виявилось, що таких бійців там немає, а на самому блок-пості є лише проблема із водою та теплими речами.

"Врятуйте наших чоловіків. Їх там вбивають, у них немає води, їжі, патронів. Чеченці кажуть, що у полон нікого брати не будуть - всіх розстріляють. Вони вже дзвонять і прощаються із ріднею", - із такими словами до Гройсман підійшли дві жіночки, вже з заготовленими плакатами про допомогу бійцям нацгвардії вінницької частини 3008, що знаходяться в осаді на блок-посту №32 на виїзді із селища Сміле Луганської області.

Збити з пантелику Гройсмана сльозами і воланнями про допомогу жінкам не вдалося. Той відразу набрав по мобільному командира блок-посту. І тут почалось цікаве.

Дві жінки просили Гройсмана врятувати чоловіка з 32 блок-посту. Виявилось, що чоловік там не служить

Гройсман запитав у жіночки, як прізвище її чоловіка й запитав про долю цього солдата у командира блок-посту. Виявилось, що на 32-му блок-пості такого бійця не має. Більше того, хоч ситуація там вкрай напружена, проте блок-пост наразі не обстрілюють. У більшості вінничан з Нацгвардії та львівських десантників, які захищають блок-пост, усе гаразд із бойовим духом. Лише кілька чоловік забилися у землянку й волають від страху. Не вистачає бійцям лише води та теплих речей, адже вони вже два тижні находяться на вістрі зіткнень, а температура повітря останніми днями тут впала до -10 градусів уночі та -4 вдень.

Після бесіди та телефонних дзвінків чоловікам цих жінок з’ясувалося, що вони чергують на 29-му блок-пості, який не оточений російськими бойовиками, та вже отримав першу партію теплих речей і буржуйку.

Але ці події та ситуацію навколо 32-го блок-посту Гройсман вирішив не залишати поза увагою, незважаючи навіть на те, що він кожну годину розмовляє із командиром блок-посту. Після голосування віце-прем’єр пообіцяв сьогодні ж поговорити про подальшу долю із міністром оборони та керівниками Генерального штабу Збройних сил та Антитерористичної операції.

А заплакані жіночки дуже швидесенько пішли з дільниці, і навіть не стали розмовляти із журналістами.



Переглядів: 5581
Поширень: 0