Сьогодні у залі засідань міської ради ветеранів Великої Вітчизняної війни привітали з 70-тою річницею визволення України від фашистських загарбників. Їм вручили почесні грамоти та грошові премії.

У міській раді до 70-річчя визволення України привітали ветеранів Великої Вітчизняної війни

Ветеранів привітав в.о. міського голови Сергій Моргунов. «Сьогодні визначальний день – 70 років визволення України. 28 жовтня 1944 року в результаті Східно-Карпатської операції були звільнені останні села на Закарпатті України. Ця операція тривала близько двох місяців і тільки в її результаті загинуло 20 тисяч людей. Перші населені пункт на Донбасі були звільнені у грудні 1942 року і за цей період загинули кілька мільйонів людей. За період окупації було зруйновано близько 800 міст, 20 тисяч сіл, 16 тисяч підприємств. Я це говорю для того, щоб ми згадали масштаби тієї війни і все те, що людям довелося пережили на той час. І вони нашу Україну звільнили ціною крові, своєї мужності, військової доблесті. Ми думали, що війни більше ніколи не буде, але сьогодні сталося так, що наша Україна вже розуміє і бачить, що таке війна. Я думаю, що ніхто не хоче, щоб в Україну повернулися ті жахіття. І, по великому рахунку, навіть ті вибори, які відбулися позавчора, засвідчують, що український народ проголосував проти війни та сепаратистів або проти тих людей, які підтримують війну і сепаратистів. Тож я бажаю, щоб у нашій державі ніколи не повторилося того, що було 70 років тому», – каже Сергій Моргунов.

У міській раді до 70-річчя визволення України привітали ветеранів Великої Вітчизняної війни

Для довідки

У місті проживає близько 8 тисяч ветеранів ВВв. З них 1977 – учасників бойових дій, 4523 – учасників війни та 1811– інваліди війни.



Переглядів: 5308
Поширень: 0