Глава держави Петро Порошенко підписав указ про призначення 13 державних стипендій видатним діячам інформаційної сфери.

Зокрема, відповідно до Указу Президента України від 10 вересня 2011 року № 906 «Про державні стипендії для видатних діячів науки, освіти, культури і мистецтва, охорони здоров\'я, фізичної культури і спорту та інформаційної сфери» (зі змінами, внесеними Указами від 12 липня 2013 року № 377 і від 30 грудня 2013 року № 717), Петро Порошенко постановив призначити дворічну державну стипендію Заслуженому журналісту України, прозаїку та публіцисту Івану Волошенюку.

Для довідки:

Волошенюк Іван Степанович народився в с. Ометинці Немирівського району Вінницької області. Закінчив Іллінецький сільськогосподарчий технікум (1956), факультет журналістики Київського університету ім. Т. Г. Шевченка (1967). Працював агрономом у с. Вільшанці Шацького району на Волині. Тоді ж почав друкуватися у районній газеті. Після трьох років армійської служби в Києві, де фактично працював у газеті Київського віськового округу, був дописувачем тодішньої Брацлавської районної газети, «районки» у Могилеві-Подільському, 14 років працював на Вінницькому обласному радіо, потім у газетах «Вінницька правда», «Сільські вісті», «Дорога. Транспорт. Пішохід!» (ДТП); з 1996 р. — у газеті «Вінниччина».

Автор понад двох десятків книг повістей, оповідань і публіцистики, численних публікацій у пресі. За його оповіданнями «Магеланиха» та «Сеньйора Грасселлі з Чернявки» знято телефільми у 1986 та 1997 рр. відповідно.

Нагороди і почесні звання

Колгоспна літературна премія імені двічі Героя Соціалістичної Праці Пилипа Желюка за книгу «В ім\'я хліба» (1980) про господарство с. Шляхова Бершадського району .

Вінницька обласна журналістська премія імені Костянтина Гришина.

Всеукраїнська літературна премія імені Михайла Коцюбинського (1997) за книгу роздумів та публіцистики «Алло! Пришліть кореспондента» (1997) та книгу оповідань та повістей «Дорога через тишу» (1990).

Переможець всеукраїнського конкурсу «Кращий журналіст року» (1998).

Заслужений журналіст України (2003).

Відзнака НСЖУ «Золоте перо» (2005).

Всеукраїнська літературно-мистецька премія імені Євгена Гуцала (2008) за книгу «Все те, що на серце лягло».

Почений громадянин с. Тиманівка Тульчинського району.



Переглядів: 3848
Поширень: 0