Під час отримання неправомірної винагороди працівниками Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю був затриманий начальник Державної реєстраційної служби управління юстиції одного з районів Вінниччини.

За словами начальника УДСБЕЗ УМВС України у Вінницькій області Станіслава Маклакова, 14 листопада підозрюваний був затриманий «на гарячому» під час отримання неправомірної винагороди від місцевої мешканки за прискорення процедури реєстрації договору на земельну ділянку комерційного призначення в сумі 500 гривень.

В ході перевірки з’ясувалося, що посадовець систематично вимагав та отримував від жителів неправомірну вигоду за прискорення реєстрації прав на нерухоме майно та видачу витягів з реєстрації. Оперативники задокументували 10 таких фактів на загальну суму 5 000 гривень.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). За таке кримінальне правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.



Переглядів: 4755
Поширень: 0