14 листопада в театрі ім. М.К. Садовського відбулись урочисті заходи з нагоди професійного свята – Дня працівників сільського господарства.

В складних політичних та економічно-фінансових умовах, трудівники полів і ферм Вінниччини не тільки утримали позиції досягнуті в попередньому успішному для хліборобів році, а й суттєво їх покращили.

Так, за 10 місяців поточного року досягнуто зростання об’ємів виробництва сільськогосподарської продукції, в порівнянні з відповідним періодом минулого року, на 15,3 %, в тому числі в рослинницькій галузі - на 13,8 %, тваринництві – на 19 %. Хлібороби області в даний час завершують збирання врожаю. Очікується отримати п’ятимільйонний валовий збір зернових культур.

Найвищої урожайності зернових і зернобобових культур, включаючи кукурудзу, було досягнуто сільськогосподарськими підприємствами Літинського, Тульчинського, Томашпільського, Хмільницького районів.

Наразі завершується збирання та вивезення цукрових буряків. Їх буде поставлено на цукрові заводи біля 2,9 млн. тонн, з яких буде вироблено понад 370 тис. тонн цукру.

Аграріїв Вінниччини привітали з професійним святом

«Вінницька область має високі показники роботи не лише в зерновиробництві та буряківництві, але й в інших галузях рослинництва. Так, нарощує темпи розвитку тваринницька галузь, де за десять місяців поточного року в усіх категоріях господарств збільшено виробництво молока, м’яса та яєць. Велика вдячність тваринникам сільськогосподарських підприємств Гайсинського, Томашпільського, Ямпільського, Калинівського, Тростянецького та Козятинського районів. Варто відмітити, що в агропромисловий комплекс області продовжуються інвестуватися значні капіталовкладення", - наголосив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

Аграріїв Вінниччини привітали з професійним святом

З початку року завершено реконструкцію дев’яти молочно-товарних ферм. Продовжується будівництво птахокомплексу “Вінницький бройлер. В поточному році введено в експлуатацію 4 елеватори загальною потужністю 75 тис. тонн. В цілому агропромисловий комплекс області вийшов на передові позиції в державі.

Вінниччина займає перше місце за обсягами виробництва продукції сільського господарства, в тому числі: зерна, молока, цукрових буряків, плодово-ягідних культур, чисельності поголів’я великої рогатої худоби та корів. Друге місце: за обсягами виробництва сільськогосподарської продукції на 1 особу та за обсягами реалізації м’яса на забій худоби та птиці.

Завдяки небайдужій допомозі аграріїв для бійців АТО було закуплено 1650 бронижилетів, 1485 пар взуття, 752 шоломи, 1219 технічних засобів, 9445 засобів індивідуального захисту, закуплено майже на 800 тисяч гривень теплого одягу, зібрано та передано 1757 тонн продуктів харчування. Загалом сума допомоги складає більше 15 мільйонів гривень.

В ході урочистостей кращі райони, трудові колективи підприємств, керівників, спеціалістів та працівників села, переробних та обслуговуючих галузей, які забезпечили стабільність розвитку агропромислового виробництва було нагороджено Почесними грамотами облдержадміністрації та обласної Ради, Почесними грамотами та Подяками Міністерства аграрної політики України, а також грошовими винагородами та квітами.



Переглядів: 4205
Поширень: 0