Делегація італійських спеціалістів, орієнтована на експертну допомогу по залученню інвесторів та спільну розробку проектів, прибула до Вінниччини на запрошення голови обласної державної адміністрації Анатолія Олійника. 

Серед актуальних для регіону позицій голова ОДА  виокремив питання енергоефективності, енергозбереження та використання відновлювальних джерел енергії, проблеми водопостачання та водовідведення, поводження з твердими побутовими відходами та залучення до сільськогосподарського виробництва малих товаровиробників. Відтак зауважив, що, уклавши угоду чи протокол про співпрацю з окремою територіальною одиницею Італії, область могла б залучати до співучасті у тих чи інших проектах бюджетний ресурс.

Італійські експерти допомагатимуть шукати інвесторів для Вінниччини

Керівник групи менеджерів Енріко Мартіал, у свою чергу, відзначив, що під час свого попереднього візиту на Вінниччину намагався якомога більше дізнатися про область, а можливість спілкування з вінницькими представниками дозволила вже на сьогодні сформувати певне бачення щодо підходів та початку подальшої співпраці. Очільник делегації також підкреслив, що з урахуванням підписаної Угоди про асоціацію з ЄС, Україна й Вінниччина мають великі можливості щодо покращення та модифікації у різних сферах діяльності, тож нині потрібно напрацьовувати контакти для обміну досвідом, зокрема й з італійською асоціацією менеджерів, яка має широкі зв’язки.

Італійські експерти допомагатимуть шукати інвесторів для Вінниччини

За його словами, в Італії створена робоча група з 12 фахівців, відповідальних за чотири основні напрями співробітництва – енергозбереження та енергоефективність, водопостачання та водовідведення, розвиток сільського господарства та поводження з твердими побутовими відходами. І ті експерти, які прибули на Вінниччину, представляють усю групу італійських спеціалістів.
 



Переглядів: 3007
Поширень: 0