21 листопада у Вінниці відбудеться реквієм з нагоди відзначення 81-ї річниці Голодомору 1932-1933 років. Вінничани покладуть квіти та запалені лампадки до пам’ятника жертвам Голодомору, що по Хмельницькому шосе. А також вшанують пам\'ять загиблих хвилиною мовчання. А 22 листопада всі бажаючі зможуть долучитися до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті».

Щороку у четверту суботу листопада в Україні відзначають День пам’яті жертв голодоморів. Цього року наша країні згадує 81-річницю наймасштабнішого штучного голоду ХХ сторіччя – Голодомору 1932-1932 рр., коли в Україні загинув кожен 4-й її мешканець.

Жахливі події тих часів згадають і вінничани. Напередодні річниці 21 листопада о 14:30 біля пам’ятника жертвам Голодомору відбудеться реквієм. Всіх небайдужих запрошують долучитися до акції та вшанувати пам\'ять загиблих хвилиною мовчання.

А 22 листопада відбудеться Всеукраїнська акція «Запали свічку!». Ввечері, о 16:00, по всій Україні в вікнах помешкань запалюватимуться свічки пам’яті по жертвах голодоморів та політичних репресій. Тож кожен вінничанин може запалити свою свічку та долучитися до загальноукраїнської акції.



Переглядів: 4567
Поширень: 0