Унікальний рейтинг конкурентоспроможності презентував у Вінниці Фонд Ефективного Управління. За цим рейтингом, 15 регіонів України, які відбирали за географічними та економічними показниками, детально аналізуються за даними статистики та дослідження діяльності бізнесових структур у різних галузях із метою вивчення їхньої конкурентоспроможності. Ба більше – регіони порівнюють між собою, а також... із іншими країнами світу. Вінницька область входить у цей рейтинг другий рік поспіль, за цей час вона не втратила своїх позицій, а це свідчить про великий потенціал регіону, переконана директор Фонду Наталія Ізосімова.

Аналіз, наведений у рейтингу, допоможе приймати конкретні рішення та покращити конкурентоспроможність Вінниччини, якщо місцеве самоврядування користуватиметься цією інформацією, вважають представники Фонду. Адже від високого рівня конкурентоспроможності напряму залежить і рівень добробуту кожного окремого жителя області.

Отримана інформація дала можливість обласній, міській владі та фахівцям Фонду вести аргументовану дискусію.

- Я дуже задоволена цією зустріччю, - каже Наталія Вадимівна. – Я, чесно кажучи, не чекала конкретної дискусії: от у нас така проблема, робимо один, два, три. Коли люди обговорюють певну проблему і розуміють джерело виникнення цієї проблеми - це вже пів справи. Адже для того, щоб лікувати хворобу, загальновідомо, спершу треба чітко встановити діагноз. Головний результат сьогодні – проблему обговорили. Наступний етап має бути – що з цим робити далі.
- Нам надзвичайно потрібні такі матеріали, - зазначає мер Вінниці Володимир Гройсман під час дискусії на зустрічі. – Адже це нам дозволить визначити орієнтири. Головне, це розуміння, що в Україні все зараз відбувається зверху, а мало б – знизу.

Місцеве самоврядування конче потребує Конституційної реформи, тобто – збільшення повноважень місцевої влади. Аби „мер півмільйонного міста не їздив у Київ із простягненою рукою, щоб випросити грошей на будівництво дороги, школи чи садочку”, каже губернатор області Олександр Домбровський. Тоді Вінницька область могла б значно покращити свої позиції у рейтингу. Допоки не проведена реформа – доводиться шукати можливості і діяти „не завдяки, а всупереч”, наголошує Олександр Георгійович.


Переглядів: 3345
Поширень: 0