Дачники та селяни, які тут торгуватимуть, будуть звільнятись від сплати ринкового збору та плати за послуги ринку. Кошторис проведених робіт по будівництву цього павільйону сягнув більш як 400 тис. грн.

Адміністрація ринків «Центральний» та «Урожай» взяла курс на поліпшення умов торгівлі та створення додаткових зручностей для самих покупців. За словами директора об’єднання ринків Вінницької облспоживспілки Володимира Іжевського, на Центральному ринку у 2008-2009 рр. проведено ряд ремонтних робіт, пов’язаних із реконструкцією території та будівель ринку: покладено 2730 м2 тротуарної плитки; відремонтовано покрівлю, проведено повну заміну вікон і вхідних дверей, здійснено роботи по облицюванню кахлем стін та прилавків м\'ясо-молочного павільйону. Загальна вартість робіт складає понад 1 млн. грн. «Міський голова поставив нам задачу – створити сприятливі і комфортні умови для цивілізованої торгівлі на ринках міста. Поступово такі умови створюються – ринки реконструюються та виділяються місця для сільгоспвиробників, прикладом того є відкриття нових павільйонів на ринках «Центральному» та «Урожай», останній в минулому році був визнаний одним із кращих ринків по усіх показниках» - повідомив Володимир Іжевський

У минулому та поточному роках було проведено також і значний обсяг робіт на ринку «Урожай» (загальний кошторис яких становить близька 300 тис. грн.). Зокрема, це ремонт покрівлі та облицювання кахлем прилавків торгового павільйону; асфальтування території ринку; реконструкція торгових прилавків під «модулем» - за рахунок чого створено додаткові 53 торгових місця для торгівлі сільгосппродукцією.

За словами начальника управління споживчого ринку та послуг міської ради Сергія Кудлаєнка, минулого року міською владою із адміністраціями вінницьких ринків було досягнуто домовленостей щодо проведення реконструкції на підпорядкованих ринкам територіях, а також - виділення місць, які будуть відведені спеціально для сільгоспвиробників. «Це зручно і для людей, які бажають реалізовувати продукцію городництва та садівництва з власних присадибних ділянок, і для самих покупців, - зазначає Сергій Кудлаєнко. – Адже для них створені умови цивілізованої торгівлі в нормальних умовах, не поміж торгівельних рядів і не з асфальту». Крім того, сільгоспвиробники, які реалізовують продукти з власних присадибних ділянок у спеціально облаштованих для цього місцях, - звільнені від сплати ринкового збору та оплати за послуги ринку.

Довідка:

Ринки «Центральний» та «Урожай», збудовані іще у 60-х роках минулого століття, входять до складу госпрозрахункового об’єднання ринків м. Вінниці (яке є складовою багатогалузевого господарства Вінницької облспоживспілки). На сьогоднішній день ринок «Урожай» обладнаний 1419 торговими місцями, «Центральний» налічує 3944 торгових місця.

Починаючи з 2004 року у розвиток матеріально-технічної бази названих ринків було інвестовано більше 7 млн. грн., що дало можливість створити додаткову кількість робочих місць для торгуючих. Зокрема, за останні чотири роки на території ринків збудовано 18 магазинів, де здійснюється торгівля будівельними матеріалами, побутовою технікою та іншими господарчими товарами. Для товаровиробників власної тваринницької продукції на ринках облаштовані 120 торгових місць під торгівлю м’ясопродуктів. Також тут у спеціалізованих магазинах здійснюють торгівлю своєю продукцією Вінницький, Барський, Жмеринський, Літинський та Тульчинський м’ясокомбінати. На вказаних ринках покупці та торгуючі можуть отримати чимало додаткових послуг: на них розташовані 2 перукарні; майстерні по ремонту одягу, взуття, годинників, по виготовленню ключів (загалом – 12 майстерень); 5 закладів громадського харчування; 3 аптеки; стоматологічний кабінет, пральня, камери схову для зберігання товарів тощо.


Переглядів: 4350
Поширень: 0