Урочистості з нагоди 15-річчя Вінницької міської організації соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» відбулися 28 листопада в обласній філармонії. Привітати зі святковою датою на захід завітали партнери та близькі друзі організації.

Вінницька міська громадська організація соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді „Паросток” була створена і зареєстрована у 1999 році. На сьогодні організація об’єднує понад 137 постійних членів, що мають інвалідність, та 32 волонтера. 
Основна мета діяльності організації - допомога молоді з порушенням опорно-рухового апарату через травму хребта чи хворобу, осіб, що отримали інвалідність у наслідок ВІЛ-інфекції, та молоді з інтелектуальною недостатністю. ГО «Паросток» сприяє соціально-психологічній та трудовій реабілітації, самореалізації, інтегруванню в суспільстві шляхом створення та поліпшення життєвих умов вразливих категорій молоді.

Вінницька міська організація «Паросток» відсвяткувала своє 15-річчя

Протягом 15-ти років ГО «Паросток» надає різні види послуг молоді з інвалідністю та членам їх родин, а саме: надає соціальні та юридичні консультації щодо захисту прав та свобод молоді з інвалідністю в рамках програми „Твій захист”; консультації по репродуктивному здоров’ю для молоді з інвалідністю; сприяє в отриманні освіти та працевлаштуванні молоді з інвалідністю; організовує культурні заходи та акції, роботу „Клубу спілкування”; надає щоденно послуги Денного Догляду для осіб з інтелектуальною недостатністю; організовує подорожі по Україні для молоді з інвалідністю; сприяє розвитку хоспісної допомоги на Вінниччині та надає волонтерську та гуманітарну допомогу людям з інвалідністю, у тому числі з числа вимушених переселенців.

Вінницька міська організація «Паросток» відсвяткувала своє 15-річчя

Вітаючи присутніх, голова громадської організації «Паросток» Ірина Саранча зазначила: «Дуже приємно сьогодні бачити біля себе небайдужих людей. З часу свого заснування наша організація подарувала багатьом людям надію на краще життя, хоч і з певними особливостями. Саме це є приводом рухатися далі та розвиватися на благо рівного майбутнього та життя без кордонів між людьми з особливими потребами та світом».



Переглядів: 4892
Поширень: 0