Першого грудня, у Вінниці розпочалася робоча зустріч фахівців з питань пошуку та рятування особового складу Командування ВПС США в Європі, яких очолює начальник служби пошуково-рятувального забезпечення ВПС США в Європі підполковник Кристофер Течні з представниками Повітряних Сил Збройних Сил України на чолі з начальником Центру управління пошуково-рятувальним забезпеченням польотів авіації Збройних Сил України полковником Володимиром Благодатських.

Головною метою зустрічі є обмін досвідом з питань організації, управління те забезпечення пошуково-рятувальних заходів, ознайомлення учасників заходу із структурою, завданнями та підготовкою фахівців і засобів з пошуку та рятування особового складу за міжнародними стандартами (стандартами НАТО).

У Вінниці американські військові поділяться досвідом з пошуку та рятування особового складу за стандартами НАТО

На початку зустрічі полковник Володимир Благодатських привітав учасників з прибуттям на вінницьку землю, подякував за зустріч, представив склад групи Повітряних Сил.

У свою чергу підполковник Кристофер Течні подякував за зустріч та висловив сподівання щодо подальшого зміцнення відносин з Повітряними Силами Збройних Сил України.

Під час зустрічі сторони обговорили питання, що становлять взаємну зацікавленість, а також українською стороною було представлено брифінг-презентацію щодо структури та завдань підрозділів пошуково-рятувального забезпечення польотів авіації Збройних Сил України.

За період перебування американської сторони в Україні планується проведення робочих зустрічей на території бригади транспортної авіації, що дислокується на Вінниччині,  під час яких планується проведення американською стороною брифінгу-презентації щодо структури та завдань підрозділів пошуку та рятування особового складу Командування ВПС США в Європі та інших брифінгів-презентацій згідно тематики заходу. Також сторони проведуть розбір щодо виконання практичних занять, обміняються думками щодо покращення забезпечення пошуково-рятувальних заходів в сучасних умовах, обговорять пропозицій щодо можливих напрямків співробітництва.

У Вінниці американські військові поділяться досвідом з пошуку та рятування особового складу за стандартами НАТО

Відповідно до програми перебування для представників іноземної делегації в України буде проведено брифінг-презентацію командуванням бригади транспортної авіації про історію, основні завдання та участі сил і засобів бригади у заходах міжнародного військового співробітництва на протязі останніх років. Доведуть інформацію та інструктаж щодо порядку проведення практичних занять з особовим складом з питань організації пошуково-рятувальних заходів та статичного показу спеціальних засобів і майна вході чого буде продемонстровано  показ динаміки евакуації члену екіпажу, який зазнав лиха із залученням пошуково-рятувального вертольота МІ-8МТ. (за умови відповідних метеоумов)

Візит представників делегації фахівців з питань пошуку та рятування особового складу Командування ВПС США в Європі триватиме до 05 грудня.



Переглядів: 3920
Поширень: 0