У Вінниці близько 5 тис. людей зібрались на площі Шевченка і вимагають розпуску обласної ради та припинення провокацій у місті, повідомляє "Уніан".

Участь у мітингу взяли громадяни міста, активісти, керівники громадських організацій, які тримають прапори міста Вінниці та прапори України. Площа не може вмістити таку кількість людей, тому учасники мітингу стоять на проїжджій частині, яка частково перекрита. Присутні тримають лозунги: “Єднаємось заради миру!”, “Стоп бійкам і розбратам!”, “Вуличні бої у Вінниці — провокації зрадників!”.

Під час виступу керівник громадської організації “Гармонія” Раїса Панасюк, яка представляє людей з обмеженими фізичними можливостями, називає не припустимими для Вінниці та України події, які відбулися у Вінниці 6-7 грудня з погромами приміщень облдержадміністрації та облради.

Під час виступу журналісти закликали вінниччан бути міцним тилом для бійців, які зараз на сході України гинуть на незалежність держави.

Учасники мітингу прийняли резолюцію у якій звертаються до президента України Петра Порошенка, прем`єр-міністра Арсенія Яценюка, голови Верховної Ради Володимира Гройсмана, генпрокурора Віталія Яреми та голови СБУ Валентина Наливайченка з вимогою негайного розслідування подій 6-7 грудня у місті Вінниці та притягнення до відповідальності усіх причетних, хто глумився над українськими державними символами та влаштував погроми у місті із завезенням невідомих з інших регіонів.

Детальні подробиці мітингу згодом.

Текст резолюції наводимо повністю:

Президенту України Порошенко П. О.
Прем’єр-міністру України Яценюку А. П.
Голові Верховної Ради України Гройсману В. Б.
Генеральному Прокурору України Яремі В. Г.
Голові Служби безпеки України Наливайченко В. О.

Ми, жителі Вінницької області, на мітингу 8 грудня у м. Вінниці ухвалили резолюцію:

1. Ми вкрай обурені подіями, які відбулось 6-7 грудня у м. Вінниці, і засуджуємо спроби окремих осіб дестабілізувати ситуацію і в протизаконний та антиконституційний спосіб захопити владу в регіоні.

2. Ті, хто організував штурм Вінницької обласної державної адміністрації, не представляють інтереси громади Вінниччини і не користуються підтримкою в регіоні. Вони діяли у власних інтересах і спирались на завезених з інших областей бойовиків.

3. Ми вбачаємо в цій акції схожість з діями сепаратистів на сході України і загрозу дестабілізації ситуації в регіоні. В той час, коли країна знаходиться фактично в стані війни, цілком очевидно, що організатори цих подій грають на інтереси наших ворогів, а можливо і діють за їх вказівками.

4. Вимагаємо від керівництва держави і правоохоронних органів негайного розслідування подій 6-7 грудня у м. Вінниці і притягнення до відповідальності організаторів і усіх причетних до цієї провокації. Вимагаємо рішучих дій, щоб не допустити на території Вінницької області повторення донецького сценарію із «губарєвими» та «народними» республіками!!!

5. Через повну нездатність обласної ради працювати і виконувати свої обов’язки перед виборцями – вимагаємо розпуску Вінницької обласної ради.

м. Вінниця, 8 грудня 2014 р.



Переглядів: 4548
Поширень: 0