Вінничанин, комбат батальйону “Айдар”, народний депутат України від Радикальної партії, Сергій Мельничук разом із вінницькою Самообороною, Автомайданом та громадськими організаціями завтра, 9 грудня, має передати Звернення Президенту України Петро Порошенку щодо подій у Вінниці.

Сергій Мельничук каже, що Звернення буде направлено до Президента від спеціально створеної робочої групи, яка досліджує акцію протесту під стінами облради, після якої було захоплено будівлю.

робочу групу сформували з представників мітингувальників

За повідомленням "РЕАЛу", робочу групу сформували з представників мітингувальників, які «брали» штурмом облдержадміністрацію 6 грудня. Представникам і депутатам облради місця в цій групі не знайшлося. Виконавчу владу представляв лише один чоловік. Прийняту в підсумку резолюцію представник ОДА не підписав, зазначивши наступне: «у зв\'язку з відсутністю в п.3 сторони конфлікту голови облради С. Свитко резолюцію вважаю упередженою».

За словами командира “Айдару”, спочатку переговори проводили у Вінницькій ОДА, але після повідомлення про замінування будівлі їх було перенесено до офісу волонтерів.

Комбат батальйону “Айдар” завтра має передати Звернення Президенту України щодо подій у Вінниці

«Айдарівець» підкреслив, що переговори проходили у мирному руслі, і зауважив, що засуджує захоплення державних будівель, але дотримується думки, що так сталося через те, що “влада не почула голосу народу”. Звертаючись до журналістів, Сергій Мельничук сказав, що «не дозволить, щоби у Вінниці відбувалися такі події, як у Луганську і Донецьку». Також комбат заявив, що підтримує лінію Президента і, на разі, не має причин не довіряти йому.



Переглядів: 4559
Поширень: 0