Керівник Вінницького полку ім. І. Богуна Володимир Воловодюк та учасник Вінницького Майдану Ольга Маліновська поїхали до Києва, щоб дати прес-конференцію щодо подій у Вінниці, які сталися 6 грудня.

У засіданні взяв також участь Сергій Щетинін, який активно виступав на сцені Вінницького Майдану в берез-лютому (поки його не вигнали), але у подіях під будівлею ОДА помічений не був.

Зустріч відбулася 9 грудня у Майдан Прес Центрі місто Київ. Темою для розмови стала: "Які глибинні суспільні протиріччя спричинили третій Вінницький Майдан, чи переросте він у Всеукраїнський?".

Чому вінницькі активісти організували прес-конференцію у столиці, а не у Вінниці? Можливо через те, що місцеві журналісти можуть задати незручні запитання, тому що орієнтуються у ситуації? Ні. Вони поїхали до Києва через те, що місцеві представники ЗМІ необ\'єктивні. Так вважає Ольга Маліновська.


Broadcast live streaming video on Ustream

Варто зазначити, що події у Вінниці висвітлюють не лише комунальні ЗМІ. У місті, зокрема, працюють власні кореспонденти провідних українських телеканалів, є низка незалежних видань, а також власкори всеукраїнських інформаційних агенств.

Власне, щоб зрозуміти таку позицію "активістів" потрібно знати передумови. 8 грудня у Вінниці мав відбутися мітинг під стінами управління УМВС України у Вінницькій області. Організатори Ольга Маліновська, Володимир Воловодюк та інші. Щоб уникнути можливих провокацій та агресії було прийнято рішення відправити контактну групу на зустріч із начальником міліції Вінниччини Ігорем Моренцем та запросити журналістів.

До групи активістів входили вище згадані діячі, а також Андрій Вигонюк, Василь Жорноклей та інші. Запитання головному міліціонеру області ставили виключно громадяни. Коли журналістка та очільниця місцевого прес-клубу Наталя Болховска спробувала задати запитання начальнику міліції, щодо пана Януарія Шостака, який є одним із активних учасників подій під ОДА 6 грудня, та два місяці тому, прийшов на одну з прес-конференцій у клуб та наніс ушкодження його очільнеці. Активісти почали протестувати через подібні запитаня. На що Болховскя закликала колег покинути захід у знак протесту.

На заході були присутні представники практично всіх видань та телеканалів, що працюють у місті або висвітлюють події, які стосуються Вінниці

Потрібно сказати, що після того як журналісти покинули приміщення, зустріч швидко завешилася.

Тактика "столичних прес-конференцій" для вінницьких активістів ненова. Для прикладу, подібний методом скористалися Вінницькі представники "Батьківщини" улітку. Коли місцевий осередок "Батьківщини" на чолі з Людмилою Щербаківською організували зустріч у Києві, щоб уникнути незручних запитань від вінницьких журналістів. А коли вінничани все ж спробували потрапити на прес-конференцію, тимошенківці екстрено змінили місце зустріч. Читайте про це детальніше у статті: Людмила Щербаківська провела прес-конференцію без… журналістів.



Переглядів: 5309
Поширень: 0