У Вінниці виконком міської ради прийняв нову програму щодо розвитку електронного урядування на 2014-2017 роки. Серед іншого, вона передбачає впровадження муніципальної картки вінничанина. А також – збільшення кількості on-line послуг для громадян, створення на сайті міської ради системи опитування по актуальних питаннях. Крім того, реалізація програми дозволить оперативно, якісно та на європейському рівні надавати адміністративні і соціальні послуги вінничанам тощо. Про це йшлося під час чергового виконкому.

Сьогодні інформаційно-комунікаційні технології (ІКТ) все ширше використовуються в повсякденному житті вінничан, муніципальному управлінні, житлово-комунальному господарстві, системах охорони здоров\'я та освіти. З кожним роком мешканці міста все більше віддають перевагу використанню ІКТ для направлення звернень до муніципалітету, ознайомлення з роботою органів влади, повідомлення про виявлення аварійних ситуацій та інших проблемних питань.

Для подальшого розвитку цього напрямку сьогодні у Вінниці була прийнята Програма розвитку електронного урядування на 2014-2017 роки. «Нова програма направлена на формування ефективної системи муніципального управління та вдосконалення надання адміністративних послуг вінничанам. Документ створений згідно з Стратегією розвитку «Вінниця:2020». Під час його розробки було проаналізовано поточну ситуацію та успішні практики впровадження елементів електронного урядування у різних містах і країнах, зокрема, у місті Мартін (Словаччина), м. Люблін (Польща), м. Рига (Латвія)», – каже директор департаменту інформаційних технологій міської ради Володимир Романенко.

Програмою визначено основні напрямки роботи. Серед них – розмістити на сайті міської ради систему опитування по актуальних питаннях, розширити перелік адмінпослуг, які надаються вінничанам в режимі on-line; створити сторінку, на якій будуть сконцентровані електронні сервіси для громадян. Також у програмі враховано потребу вдосконалення схеми управління транспортними потоками в місті, підвищення ефективності управління дорожнім рухом. У документі йдеться й про підвищення безпеки громадян завдяки впровадженню сучасної системи оповіщення про загрозу.

Чималу увагу в програмі приділено й впровадженню муніципальної картки вінничан. «На даний час для міста важливим і доцільним є впровадження муніципальної картки вінничанина, що дозволить посилити контроль за роботою громадського транспорту; впорядкувати процес компенсації проїзду. А також – вдосконалити процес отримання вінничанами соціальних пільг та дисконтних знижок, покращити якість надання послуг мешканцям», – зауважив Володимир Романенко.

Реалізація програми дозволить підвищити прозорість та ефективність влади, розширить можливість використання електронних документів, зменшити бюджетні витрати і, що дуже важливо, дозволить оперативно та якісно, відповідно до європейських стандартів, надавати адміністративні і соціальні послуги вінничанам.



Переглядів: 6615
Поширень: 0