Під час засідання його учасників, які входять до складу Ради підприємців, головний архітектор міста Наталія Котощук ознайомила із змінами до «Правил забудови та використання територій міста Вінниці. Частини 1 - Процедури та регламенти». Даний документ, який складається із 14 розділів та додатків, є місцевим нормативно-правовим актом, що є обов\'язковим до виконання органами влади, суб\'єктами господарювання та громадянами. Головним завданням цього документу є врегулювання усіх питань, що стосуються сфери будівництва, реконструкції, надання земельних ділянок та використання територій міста.

Окрім того, підприємцям було презентовано Центр адміністративних послуг «Прозорий офіс» - його структуру та перелік управлінь міської ради і державних структур, чиї представники щодня приймають відвідувачів «Прозорого офісу». Міський голова Володимир Гройсман у ході зустрічі запропонував підприємцям попрацювати над «Правилами забудови та використання територій м. Вінниці» та внести свої пропозицій щодо цього документу, після розгляду яких, у нього будуть вноситись відповідні зміни. З цією ж метою очільник міста доручив профільним управлінням підготувати для членів Ради підприємців перелік рішень міської ради щодо МАФів, переобладнання перших поверхів житлових будинків, проведенню громадських слухань тощо. Володимир Гройсман звернувся до підприємців також із пропозицією провести свого роду ревізію роботи «Прозорого офісу»: «Давайте спільно попрацюємо і над вдосконаленням роботи «Прозорого офісу» щодо скорочення термінів отримання документів і максимального спрощення алгоритмів самих дозвільних процедур,» - зазначив мер. В свою чергу підприємці поділились із керівництвом міста своїми планами щодо роботи Ради на найближчу перспективу. Перше, на чому вони бажають зосередити свою увагу, - це визначення проблемних питань у сфері послуг та торгівлі.

Довідка:
Рада підприємців при міському голові була створена 28 травня 2009 року з метою сприяння розвитку підприємництва в місті, подальшого підвищення прозорості й відкритості діяльності міської влади та забезпечення її якісної взаємодії з суб\'єктами підприємницької діяльності. Рада є консультативно-дорадчим органом, який здійснюватиме координаційні заходи, пов\'язані із проведенням консультацій з питань формування та реалізації державної політики у сфері підприємницької діяльності та вирішення проблемних питань міста. Члени Ради мають право розробляти та надавати пропозиції до проектів програм економічного та соціального розвитку міста. До її складу входять двадцять представників підприємництва міста та керівництва підприємств Вінниці, які зайняті у різних сферах бізнесу. Члени Ради виконують свої обов\'язки на громадських засадах.


Переглядів: 3188
Поширень: 0