Перший муніципальний будинок складатиметься із 2-х секцій загальною площею 5091, 29 м2 і розрахований на 89 квартир (з них: 36 – однокімнатні, 53 – двокімнатні). Термін будівництва складатиме 18 місяців. Місяць тому було проведено 1-й тур жеребкування щодо визначення учасників Програми, в результаті якого було визначено 52 учасники пілотного проекту та розподілено 29 однокімнатних та 23 двокімнатних квартири. На даний час у банку, який є партнером Програми, триває процес укладання договорів з фінансування будівництва та надання іпотечних житлових кредитів учасникам Програми через фонд фінансування будівництва. Кредити надаються у гривнях під 19% річних. Вартість однокімнатної квартири у 89-квартирному житловому будинку по вул. Келецькій в залежності від площі складає від 178, 6 тис. грн. до 196 тис. грн., двокімнатної – від 261,8 тис. грн. до 302,5 тис. грн. Гранична вартість будівництва 1 м2 загальної площі муніципального житла не перевищуватиме 4200 грн. і залишатиметься незмінною протягом всього терміну будівництва житлового будинку. Станом на 7 липня галузевими профспілками бюджетної сфери виконкому міської ради було надано нові пропозиції щодо 18 кандидатів на участь у Програмі. 14 липня планується провести 2-й тур жеребкування з визначення учасників пілотного проекту Програми по квартирах, які залишились нерозподіленими після проведення 1-го туру.

Міський голова Володимир Гройсман відзначає, що перший муніципальний будинок зводитиметься у досить перспективному мікрорайоні: «Я вважаю, що тут буде гарний сучасний будинок. Поруч знаходяться три дитячих садочки, дві школи, поліклініка, заклади сфери торгівлі, наявні фактично усі види транспорту та багато іншого, що потрібно для комфорту мешканців. З точки зору організації інфраструктури – район є абсолютно вдалим для проживання».

Довідка:
Право на участь у Програмі «Муніципальне житло м. Вінниці» мають працівники установ та організацій, що утримуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів (закладів освіти, охорони здоров’я, культури, фізичної культури, молодіжної політики, соціального захисту населення, органів місцевого самоврядування, прокуратури, управління міністерства внутрішніх справ, СБУ, судів, ДПІ у м. Вінниці), комунальних підприємств тощо, які постійно проживають на території міста Вінниці та потребують поліпшення житлових умов.

Обов’язковою умовою участі у Програмі є: наявність стажу роботи у бюджетній сфері не менше 5 років; фінансова спроможність учасників Програми сплатити на початку будівництва єдиним платежем не менше ніж 30 відсотків від вартості житла, яке буде придбано в рамках Програми; сплачувати за житло із відтермінуванням строку сплати на період будівництва рівними частинами або залучити в уповноваженому банку іпотечний житловий кредит та спроможність його погасити.


Переглядів: 5036
Поширень: 0