Вінниця стала переможцем у загальноукраїнському конкурсі «Кращі практики місцевого самоврядування» в номінації «Енергозбереження та енергоефективність» з проектом по модернізації системи моніторингу та управління об’єктами вуличного освітлення міста. Минулого тижня представники Вінницької міської ради взяли участь у церемонії нагородження переможців конкурсу, організатором якого є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

У цьому році вже втретє в Україні проводився конкурс «Кращі практики місцевого самоврядування». Його мета – відібрати і поширити кращий досвід і корисні ініціатив органів місцевого самоврядування з питань соціально-економічного розвитку територій. Проведення таких конкурсів є загальноєвропейською ініціативою, яку з 2012 року підтримує і Україна як держава – член Ради Європи. Протягом 2012-2013 років він впроваджувався Центром експертизи реформ місцевого самоврядування Ради Європи в рамках Програми «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні».

16 грудня в Києві за участю Віце-прем’єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадія Зубка відбулася підсумкова конференція та церемонія нагородження переможців цьогорічного конкурсу. Вінниця з проектом по модернізації системи моніторингу та управління технологічними об’єктами вуличного освітлення міста взяла перше місце у тематиці «Енергозбереження та енергоефективність».

Вінницький проект з оптимізації системи вуличного освітлення зайняв призове місце у загальноукраїнському конкурсі

«Місто Вінниця вперше долучилося до цього конкурсу і дуже приємно, що зайняло одне з призових місць, - каже директор МКУП «Міськсвітло» Вадим Кондрацький. - Реалізація цього проекту дала можливість поліпшити якість роботи мереж зовнішнього освітлення міста, оперативно реагувати на аварійні ситуації, скоротити витрати часу на відновлення оптимальної роботи мереж та здійснювати контроль за основними параметрами і вимірювальними приладами безпосередньо з диспетчерського пункту, створити умови для економії енергетичних, паливних та матеріальних ресурсів».

Для інформації: Сьогодні зовнішнім освітленням охоплено всі вулиці міста, житловий фонд та об\'єкти соціальної інфраструктури. Мережа вуличного освітлення має протяжність 804 км. Загалом облаштовано 20 307 світлоточок, які оснащені енергозберігаючими лампами. Протягом двох останніх років встановлено біля 300 світлодіодних світильників.



Переглядів: 3929
Поширень: 0