Ще 15 працівників бюджетної сфери стали щасливчиками, які через 1,5 року зможуть отримати житло за ціною, нижчою за ринкову.

Місяць тому у 1-му етапі жеребкування було розіграно 58 квартир. У сьогоднішньому етапі відповідно до рекомендацій профспілок взяло участь 17 претендентів. Шестеро з них бажали придбати однокімнатні квартири, однак нерозподілених залишалося лише три. Тому у барабан для жеребкування було поміщено три картки з номерами та квадратурою квартир, а також три порожні картки. Один учасник жеребкування не з’явився, а картка, яка залишилась у барабані була саме щаслива, тому цю квартиру буде розіграно у 3-му турі. Ще один з претендентів, який бажав придбати однокімнатну квартиру, і зазнав невдачі – вирішив взяти участь у жеребкуванні по двокімнатним квартирам.


Наразі двокімнатних квартир виявилося більше аніж претендентів на них, тому за допомогою жеребкування між учасниками розподілялися тільки номера квартир, поверх, на яких вони розміщуватимуться, та квадратура, адже квартири у буднику з однаковою кількістю кімнат - різні за площею.

Незабаром буде проведено і 3-й етап жеребкування, на якому буде розподілено одну однокімнатну та шість двокімнатних квартир.

На наступному черговому засіданні виконкому міської ради буде затверджено перелік учасників пілотного проекту, які сьогодні взяли участь у жеребкуванні. Потім цей перелік буде передано до уповноваженого банку, з яким претенденти на придбання квартир заключать відповідні угоди. «Є ймовірність того, що у 3-му етапі жеребкування візьме участь більша кількість квартир, тому що деякі претенденти, які вже взяли участь у жеребкуванні, - потім з різних причин відмовляються від участі у Програмі», - розповідає начальник управління економіки та інвестицій міської ради Галина Якубович.


Переглядів: 5388
Поширень: 0