​Напередодні новорічних свят «українським кіборгам», що зараз воюють в АТО поблизу Донецького аеропорту, вінничани передали теплий одяг, медикаменти, продукти харчування та обігрівачі. Цей вантаж на передову було доставлено минулого четверга. Окрім необхідних речей військові отримали гостинці від учнів вінницьких шкіл – солодкі подарунки.

24 грудня на Схід України рушив черговий вантаж, зібраний вінничанами для військових, які воюють з ворогом на передовій. Цього разу вантаж відвезли «українським кіборгам» – військовим 90 окремого аеромобільного батальйону 95 аеромобільної бригади, 5 окремого батальйону добровольчого українського корпусу «Правий сектор» та 93 артилерійської бригади. В цих військових підрозділах, які зараз перебувають поблизу села Піски, є і вінничани. Гуманітарна допомога прибула до місця призначення в четвер.

Вінничани відвезли гостинці «українським кіборгам»Вінничани відвезли гостинці «українським кіборгам»

Хлопцям на передову було доставлено теплий одяг та взуття: рукавички, шкарпетки, черевики та устілки, утеплені куртки і штани, плащі ОЗК. Також вкрай необхідні медичні засоби, в тому числі і з гуманітарки, переданої Вінниці містами-побратимами, - знеболювальні шприци, кровозупиняючі бинти, тактичні джгути, індивідуальні аптечки та різноманітні медичні препарати. Серед іншого у вантаж увійшли і засоби гігієни, обігрівачі, термокружки, українська символіка, малюнки та сувеніри, створені вихованцями і учнями шкіл та мистецьких закладів Вінниці. А щоб відчути наближення свят, у вантаж було додано солодкі подарунки, печиво та фрукти. Загальна вартість доставленої допомоги – близько 300 тис. грн.

«Через зрозумілі причини ми перед поїздкою не розголошували, що їдемо на передову. І хоча вінничан у цих частинах небагато, військові зустріли нас дуже добре, попри те, що в той час саме велася оборона і лунали постріли, - розповів начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи міської ради Олег Парфілов, який супроводжував вантаж на Схід України. - Найбільша потреба сьогодні є у теплому одязі. І хоча, припустимо, десантників ним забезпечили, після повернення з Донецького аеропорту, де вони ведуть оборону, одяг стає непридатним для використання. Тому ми хочемо ще закупити теплий військовий одяг, щоб передати хлопцям. Для цього при комплектуванні наступного вантажу будемо зв’язуватися з командирами та дізнаватись потреби на той час». Що ж до продуктів харчування, то Олег Парфілов розповів, що на даний час військові ними в основному забезпечені, тому їм передали солодощі до свят.



Переглядів: 3401
Поширень: 0