Сьогодні з Вінниці у зону АТО відправився черговий гуманітарний вантаж для наших військових, сформований на кошти, які пожертвували вінничанами. Крім продуктів харчування, теплих речей та буржуйки тут є й спеціальні приціли та метеостанція, за допомогою якої військові зможуть точніше вести вогонь. По дорозі назад цим автомобілем перевезуть до нашого міста пораненого вінничанина, аби він продовжив лікування у місцевому госпіталі.

З початку подій на Сході вінничани активно збирають гуманітарні вантажі та передають кошти на допомогу нашим військовим. Одним з ініціаторів акцій по збору допомоги для українських військових є БФ «Подільська громада».

«Метою цієї поїздки є не лише доставити військовим гуманітарний вантаж, а й забрати нашого пораненого бійця. На зворотному шляху цим автомобілем ми його й транспортуємо до вінницького госпіталю. Боєць – вінничанин, має певні ушкодження, лікарі дозволили нам перевезти його до Вінниці, де він проходитиме лікування», – каже виконавчий директор БФ «Подільська громада» Андрій Дручинський.

Спеціальну метеостанцію та приціли доставлять нашим захисникам з черговим вінницьким гуманітарним вантажем

Щодо гуманітарного вантажу, то до нього входять продукти харчування, в тому числі фрукти та цитрусові, теплі речі, медикаменти, буржуйка. А також – коліматорні приціли та метеостанцію, придбані за кошти небайдужих вінничан та сприяння волонтерської організації «Народний тил». До цієї метеостанції можна вводити метеодані й таким чином корегувати політ снарядів та вести прицільний вогонь. Вона враховує силу та напрям вітру, рівень вологості, температуру тощо.

За словами Андрія Дручинського, метеостанція та приціли коштують близько 15 тисяч гривень. Ще близько 12 тисяч було спрямовано на придбання продуктів харчування. «Це кошти, які вінничани перерахували на рахунок БФ «Подільська громада» для підтримки військових і частково – гроші підприємців та організацій. Я особисто та хлопці, які захищають Україну у зоні АТО вдячні всім небайдужим за допомогу», – зазначив він.



Переглядів: 3614
Поширень: 0