13 січня Вінниччину відвідав Надзвичайний та Повноважний Посол Австрійської Республіки в Україні Вольф Дітріх Хайм. Черговий візит дипломата на Подільську землю розпочався з офіційної зустрічі з керівництвом області та міста.

Вітаючи пана Посла на Вінниччині, голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник зазначив, що до Вінницької області іноземні інвестори завжди проявляли інтерес, адже цей регіон славиться динамічним розвитком та стабільністю у суспільно-політичному житті. «Приємно, що ваша держава займає другу позицію за обсягами інвестицій, вкладених в економіку області, між нашими країнами є потужний товарообіг. І сподіваємось, що той потенціал, який має Вінниччина, особливо в аграрній сфері, буде й надалі слугувати своєрідним майданчиком для співпраці між нашими державами», - зауважив Анатолій Олійник.

Вінницю відвідав з Надзвичайний та Повноважний Посол Австрійської Республіки в Україні Вольф Дітріх Хайм

Надзвичайний і Повноважний Посол Австрійської Республіки в Україні Вольф Дітріх Хайм, у свою чергу, відзначив, що попри складну загалом та неспокійну політичну ситуацію в Україні, є чимало причин для того, аби з оптимізмом дивитися на подальший розвиток. «У Вінницькому регіоні Австрія своїми інвестиціями представлена вже багато років, має чимало інвесторів і досить активно працює в економічній сфері. Останнім часом ми відзначаємо ріст експорту з України в країни Європейського Союзу, і Вінницька область робить свій внесок у зростання експортного потенціалу», - зазначив дипломат.

Вольф Дітріх Хайм також підкреслив, що в Австрії Вінниччина має гарну репутацію, і насамперед завдяки тому, що дуже активно допомагає у влаштуванні вимушених переселених осіб, у медичному забезпеченні та лікуванні поранених учасників АТО. Крім того, Надзвичайний та Повноважний Посол повідомив, що запланував найближчим часом відвідати у Вінницькій і Житомирській областях підприємства, які посилено працюють на експорт. «Завдяки цим компаніям можуть бути створені нові робочі місця для внутрішніх переселенців», - зауважив дипломат.

З огляду ж на зміни, які відбуваються нині в бюджетному законодавстві, та Податковому кодексі України, беручи до уваги процеси децентралізації, найбільше пана Посла зацікавило питання, яким чином такі новацій вплинуть на діяльність обласної адміністрації й місцевих громад та з якими очікуваннями регіон підходить до таких змін.

Коментуючи цю позицію, керівник Вінниччини Анатолій Олійник зауважив, що прийняті сьогодні новації пов’язані з фінансовим забезпеченням процесу децентралізації влади. Відтак інформував дипломата про основні зміни у бюджетному та податковому кодексах, завдяки яким значно розширюються фінансові повноваження територіальних громад, даючи їм можливість самостійно вирішувати проблемні для територій питання.



Переглядів: 3284
Поширень: 0