14 січня на Майдані Небесної Сотні відбулося урочисте відкриття ІІІ обласного фестивалю народної творчості «Різдвяне диво».

Нагадаємо, що з метою підтримки і розвитку української національної культури засобами народного мистецтва, пропаганди фольклорних скарбів і культурних набутків української нації та відродження одного з найсокровенніших свят річного релігійно-народного календаря в Україні, яким споконвіку вважається Різдво Христове, на Вінниччині був започаткований обласний фестиваль народної творчості «Різдвяне диво».

В рамках заходу відбулась різдв’яна хода учасників фестивалю (від Майдану Небесної Сотні до к/з обласної філармонії «Плеяда»), яка також супроводжувалася виконанням народних пісень.

У Вінниці відбувся ІІІ обласний фестиваль народної творчості «Різдвяне диво»

В обласній філармонії, перед виконанням різдвяних віншувань з старовинними колядками і щедрівками від кращих фольклорних та музичних гуртів Вінниччини, гості заходу мали змогу оглянути заздалегідь підготовлені різдвяні виставки районів, де були представлені дивовижні вироби подільських майстрів на новорічну-різдвяну тематику, а господині виставкових світлиць частували дорогих гостей традиційним різдвяними стравами, зокрема щедрою кутею та духмяною різдвяною випічкою.

Всі учасники фестивалю - фольклорні гурти «колядників – щедрівників» з Різдвяними Зірками та іншими колядницькими атрибутами тішили щирими українськими піснями та колядками присутніх у залі.



Переглядів: 5833
Поширень: 0