20 січня у Вінниці розпочалася тижнева робоча зустріч фахівців з питань безпеки польотів делегації Військово-Повітряних Сил Національної гвардії штату Каліфорнія США, яку очолює представник авіаційного крила ВПС Національної гвардії штату Каліфорнія підполковник Роб Свертфагер з представниками Повітряних Сил Збройних Сил України на чолі з тимчасово виконуючим обов’язки начальника штабу Командування Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-майор Віктор Гамора.

 Головною метою зустрічі є обмін досвідом та методиками з питань безпеки польотів авіації та техніки безпеки наземних дій, дотримання суверенітету повітряного простору, дій чергових сил на бойовому чергуванні, тактики, методів і порядку дій авіації.

На початку зустрічі генерал-майор Віктор Гамора привітав учасників з прибуттям на вінницьку землю, подякував за зустріч та за успішно проведені в 2011 році трьохсторонні навчання “Безпечне небо-2011”, представив склад групи Повітряних Сил та запросив учасників у якості спостерігачів на двосторонні польсько-українські навчання “Безпечне небо - 2015”. Також висловив сподівання, що сьогоднішня зустріч зміцнить відносини з Повітряними Силами Збройних Сил України та ВПС Сполучених Штатів Америки та відкриє перед нами нові можливості.

У Вінниці розпочалася робоча зустріч фахівців з питань безпеки польотів

У свою чергу підполковник Роб Свертфагер подякував за гостинну зустріч в столиці авіації  та за запрошення щодо у часті у навчаннях.

Під час зустрічі сторони обговорили питання, що становлять взаємну зацікавленість та провели брифінг-презентацію на темку “Структура та завдання підрозділів безпеки польотів авіації Повітряних Сил Збройних Сил України”, а американська сторона ознайомила представників української сторони із програми безпеки у ВПС США.

За час перебування американської сторони у місті Вінниця планується проведення робочої зустрічі на території бригади транспортної авіації, що дислокується на Вінниччині,  під час якої іноземців ознайомлять з авіаційною технікою частини літаком Ан-26 “Віта” та вертольотом Мі-8 МТ. У свою чергу делегація Військово-Повітряних Сил Національної гвардії штату Каліфорнія ознайомить українців з програми безпеки наземних робіт, управління ризиками та попередження зіткнення літаків із птахами та тваринами у ВПС США.

По завершенню сьогоднішньої зустрічі сторони обмінялися цінними подарунками та відвідали експозиції бойової техніки музею Повітряних Сил.  



Переглядів: 3761
Поширень: 0