У період з 17-22 січня, в результаті збройних протистоянь українських вйськових з терористичними угрупуваннями та збройними силами Російської Федерації на території Донецької та Луганської області було знешкоджено близько 600 осіб бойовиків та російських військових, 275 осіб — поранено. Остаточна чисельність втрат може бути значно більшою, оскільки деяких поранених противник встиг евакуювати з поля бою.

Завдяки рішучим діям та професійності українських військових було знешкоджено та виведено із строю 14 танків, 43 бойових броньованих машини, 14 одиниць РСЗВ «Град» та «Ураган», 28 самохідних артилерійських установок, 19 одиниць автомобільної техніки противника.

Міноборони: за останній тиждень знешкоджено близько 600 осіб бойовиків та російських військових

Тільки у Донецькому аеропорту знешкоджено 85 бойовиків, 53 —поранено, знищено 7 танків, 12 броньованих машин, 9 одиниць автомобільної техніки та гармату МТ-12 противника.

Протягом останьої доби в ході бойових дій українськими військовими було знешкодженно 205 бойовиків у районі населеного пункту Сміла, 50 у районі Опитного та Водяного, 9 — в Донецьку, 9 — у Троїцькому, 6 — у Слов’яносербську, 6 — у Пісках, 3 — у Горлівці та 2 — у Дебальцеве.

На жаль, не зважаючи на значні перемоги україських військових над бойовиками, є втрати і серед захисників України.

Протягом тижня, під час бойових зіткнень з ворогом, загинуло 18 військовослужбовців Збройних Сил України, 235 — поранено. Також було втрачено 1 танк, 7 БМП, 2 гармати МТ-12, 7 одиниць автомобільної техніки.

Російськими ЗМІ проводиться активна робота по дезинформації щодо втрат з боку особового складу та техніки Збройних Сил України. Дані, які ними оприлюднено, не відповідають дійсності та є ні чим іншим, як елементом інформаційно-пропагандиського тиску на місцеве населення з метою приховування реальних втрат бойовиків.



Переглядів: 4259
Поширень: 0