У Вінниці продовжується розширення мережі амбулаторій загальної практики сімейної медицини. Наприкінці минулого року філія Центру медико-санітарної допомоги №6 запрацювала в будинку по вул. Стеценка,48, приміщення ще двох амбулаторій, які розташовані по вул. Воїнів Інтернаціоналістів,10, минулого року було відремонтовано. 30 січня в цих медичних закладах побував в.о. міського голови Сергій Моргунов.

Щороку у місті з’являються нові амбулаторії загальної практики сімейної медицини, а ті, що функціонують, ремонтуються та приводяться до належного вигляду. Загалом у місті на сьогоднішній день працює 15 амбулаторій, ще одна – відкриється у лютому на Старому місті.

У 2013 році амбулаторії з’явилась на вулицях Тарногродського та Пархоменка на 1-му поверсі. Минулого року у закладі на Пархоменка відремонтували і другий поверх, і тепер там окрім сімейних лікарів приймають також вузькі спеціалісти. Ще у 2014 році було капітально відремонтовано приміщення по вул. Воїнів Інтернаціоналістів,10. Там розташовані дві повноцінні амбулаторії загальної практики сімейної медицини №1, №2, що відносяться до ЦПМСД №3. Тут медичні послуги отримує майже 29 тисяч вінничан, з них майже 12 тисяч – діти.​

Торік у цьому приміщенні було відремонтовано дах, замінено 9 вікон на енергозберігаючі, зроблено косметичний ремонт реєстратури і рецепції, придбано меблі. Також було відремонтовано санвузли з урахуванням доступності для пацієнтів на візках.

На сьогодні в амбулаторіях на вул. Воїнів Інтернаціоналістів також робляться щеплення, проводиться ЕКГ-дослідження, працює лабораторія, яка була акредитована у листопаді 2014 року на чотири роки, видається інсулін, надається невідкладна медична допомога черговими лікарями та медичними сестрами згідно з графіками чергувань.

Амбулаторія сімейної медицини на вул. Воїнів Інтернаціоналістів

амбулаторія на вул. Воїнів Інтернаціоналістів

Наприкінці грудня у Вінниці запрацювала і новостворена амбулаторія по вул. Стеценко, 48, яка відноситься до ЦПМСД №6. Її медичний персонал обслуговує чотири дільниці, на яких проживає більше шести тисяч чоловік.

амбулаторії сімейної медицини

Амбулаторія створювалась з нуля. Приміщення повністю перебудоване, прокладено нову вентиляцію та мережі. Ремонт зроблено відповідно до усіх вимог та норм, яким мають відповідати приміщення медичних закладів. Тут, як і у всіх філіях ЦПМСД, також створено процедурний кабінет, в якому проводяться маніпуляції та щеплення, здійснюються ЕКГ-дослідження, виконується забір аналізів та видача інсулінів, надання невідкладної медичної допомоги. В амбулаторії запроваджується електронна картка пацієнта, яка інтегрована до єдиної медичної інформаційної системи «Доктор Елекс».

«Суть таких амбулаторій полягає у наближенні медичиних послуг до людей. У цій амбулаторії на Стеценка ми були, коли тут ще тривав ремонт. Тоді ми спілкувалися з людьми, вони казали: так, було б непогано не їздити на 50-річчя Перемоги, а приходити сюди. І сьогодні ми бачимо, що люди задоволені, що така амбулаторія працює поруч із їхніми будинками, і майже шість з половиною тисяч людей може звертатись за медичною допомогою саме в цю амбулаторію, - каже в.о. міського голови Сергій Моргунов. – Якщо говорити в цілому, то мережа таких закладів буде розширюватися й надалі. Створення мінімум двох амбулаторій в цьому році закладено в бюджет».



Переглядів: 6880
Поширень: 0