Завершуються роботи по благоустрою першого у Вінниці спеціального майданчика для вигулу собак, який розташований на території парку Дружби народів. Для відвідувачів із чотирилапими друзями він відкриється вже на початку весни. Скористатися цим майданчиком зможе кожен бажаючий безкоштовно. Тут вже встановлені тренажери для собак, лавочки та урни. Пізніше для покриття майданчика завезуть спеціальний відсів, а іншу його частину – засіють травою.

З листопада минулого року у Вінниці почали встановлювати перший громадський майданчик для вигулу собак. Його облаштовують у парку Дружби народів. Цей район густонаселений, тут чимало багатоповерхівок. Раніше люди вигулювали собак по всій території парку, що створювало певні незручності для інших його відвідувачів. З початку весни, коли відкриється майданчик, вінничани зможуть гуляти зі своїми чотирилапими улюбленцями на спеціально відведеній території, де передбачено всі необхідні для цього зручності.

Майданчик для вигулу собак у парку Дружби народів

«На майданчику встановлено чотири тренажери для тренування собак, лавочки та урни. Він огороджений парканом та освітлюється за допомогою світильників. Розмір майданчика – 15х60 метрів. Він розташований праворуч центрального входу у парк за тенісними кортами», – каже начальник відділу технічного нагляду департаменту комунального господарства та благоустрою Святослав Штомпка.

Всі основні роботи по облаштуванню майданчика вже завершені, триває його благоустрій. Відкриття буде навесні цього року. Скористатися майданчиком для вигулу собак зможуть всі бажаючі вінничани безкоштовно. Єдина умова – господарі повинні будуть прибирати за своїми чотирилапими улюбленцями самостійно. Також тут проводитимуться заняття кінологічного клубу.

Майданчик для вигулу собак у парку Дружби народів – це перший пілотний проект. Якщо очікування виправдаються, і він буде користуватись попитом, то в перспективі подібні майданчики будуть облаштовувати у різних мікрорайонах міста.



Переглядів: 23275
Поширень: 0