Під час перебування на заводі голова облдержадміністрації Олександр Домбровський оглянув останні новинки продукції підприємства та ознайомився з роботою єдиної в Україні лабораторії з випробування зброї. Як працює фортівська зброя, Олександр Домбровський випробував власноруч.


За словами директора підприємства Віктора Писаренка, вона відповідає як державним, так і натівським стандартам. 40% продукції заводу іде на експорт у понад десять країн світу. Віктор Писаренко зазначив, що за умови приєднання до Північно-Атлантичного Альянсу внутрішній ринок збуту значно б розширився. Голова облдержадміністрації з цього приводу зазначив: в контексті приєднання України до ПДЧ особливого значення набуває державна підтримка підприємства.

Для довідки:
Казенне підприємство НВО «Форт» МВС України - провідне українське підприємство, основною спеціалізацій якого є виробництво вогнепальної зброї і різних спецзасобів для співробітників правоохоронних органів і інших силових структур.

На сьогодні підприємство випускає і реалізує:
  • Нарізну короткоствольну зброю (напівавтоматичні пістолети);
  • Зброю травматичної дії (пістолети для стрільби патронами з еластичною кулею);
  • Газові пістолети;
  • Зброю для полювання (рушниці і карабіни);
  • Спецзасоби (комплекти захисних протиударних пристроїв, спецодяг, протиударні щити, пристрої для примусової зупинки автотранспорту, гумові кийки, металеві браслети, кайдани і турнікети);
  • Кобуру і чохли для зброї;
  • Товари народного споживання (брички, металеві сейфи, двері, побутові вібраційні електронасоси, полум\'яні автоматизовані фотометри, вимірювачі непрозорості відпрацьованих автомобільних газів).

Історія створення КП НВО «Форт» припадає на 1991 рік і безпосередньо пов\'язана з діяльністю правоохоронних органів. Саме тоді для розробки і впровадження у виробництво засобів особистого захисту для співробітників органів внутрішніх справ на базі спеціального відділення УВС Вінницької області по виробництву спецзасобів було організовано державне спеціалізоване мале науково-виробниче підприємство «Форт».
У 1994 році з метою зміцнення наукової, конструкторсько-технологічної і дослідно-експериментальної бази для розробки і виробництва вітчизняної вогнепальної зброї і спецзасобів за рішенням уряду на баланс MНВП «Форт» переданий Вінницький науково-дослідний приладобудівний завод і таким чином утворено науково-виробниче об\'єднання «Форт» МВС України.
Звертаючи увагу на важливість завдань, які стоять перед об\'єднанням, в 1998 році Кабінет Міністрів ухвалив рішення про надання підприємству статусу казенного.
Сьогодні на підприємстві працює більше 600 досвідчених фахівців, виробництво обладнано високоточними оброблювальними центрами, сучасною комп\'ютерною технікою, у виробничий цикл постійно впроваджуються сучасні технології.


Переглядів: 4980
Поширень: 0