Бронетранспортери «Спартан» оснащені інтегрованим комплексом, здатним вражати важку бронетехніку та гелікоптери. Крім того, учасникам демонстрації представили інші зразки бронетехніки та допоміжні транспортні засоби.

На навчальному полігоні Національної гвардії, що під Києвом, відбулася передача нової техніки бійцям спеціального полку «Азов». У заході взяли участь Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов, Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та виконувач обов’язків командувача Національної гвардії Микола Балан.

Бійцям «Азова» передали 6 сучасних бронеавтомобілів «Спартан». Вони оснащені інтегрованим комплексом, до складу якого входять пульт дистанційного керування та протитанкова керована ракета. Оператор вибирає ціль, здійснює пуск ракети та супроводжує ціль в ручному або автоматичному режимі.

Нацгвардія отримала на озброєння бронетранспортери «Спартан»

Комплекс, яким оснащені «Спартани», здатен вражати бронетехніку з комбінованою або монолітною бронею з динамічним захистом. Крім того, ця система вогню здатна знищувати танки і гелікоптери.

Нацгвардія отримала на озброєння бронетранспортери «Спартан»

Секретар РНБО України Олександр Турчинов та глава МВС Арсен Аваков відвідали полігон, на якому екіпажі бронемашин проводять бойові стрільби.

За словами глави МВС Арсена Авакова, частина техніки відвантажується в Харкові і відразу ж направляється до зони проведення антитерористичної операції на Донбасі для передачі її підрозділам, які цього потребують. Передана сьогодні «Азову» техніка теж найближчим часом вирушить в зону АТО.

– Сьогодні ці машини тут, а завтра вони будуть на передовій разом з тими екіпажами, які їх приймають. Наша філософія така: максимально укріпити ті частини, які є найбільш боєздатними, і забезпечити їм можливість виконувати бойові завдання, – підкреслив глава МВС.

Військовим правоохоронцям також продемонстрували сучасні зразки бронетехніки та допоміжного транспорту: бронетранспортер БТР-3Е, командно-штабний автомобіль, кілька зразків евакуаторів. Також серед представлених зразків – бронеавтомобіль «Раптор», що його випускає вітчизняне підприємство «КрАЗ».



Переглядів: 4518
Поширень: 0