Бійців дев’ятого зведеного загону міліції та спецбатальйону «Вінниця», які повернулися з зони АТО, колеги, рідні, мешканці Вінниці зустрічали оплесками.

Повернувшись у Вінницю, правоохоронці відвідали могилу загиблого колеги Дениса Жембровського.

Потім було шикування на плацу і тепла зустріч з рідними, колегами, які не стримували сліз радості.

Керівник зведеного загону міліції Генадій Коваль та командир батальйону «Вінниця» доповіли першому заступнику начальника УМВС Юрію Педосу про прибуття та виконання поставлених керівництвом АТО завдань.

http://mvs.gov.ua/mvs/control/vinnytsia/uk/publish/article/180404

Звертаючись до бійців, Юрій Педос подякував їм за мужність, витримку, проявлені під час несення служби.

- На жаль, цього разу не обійшлося без втрат, під час обстрілу Краматорська загинув один з найкращих офіцерів Денис Жембровський. Прошу вшанувати його світлу пам\'ять хвилиною мовчання, - сказав підполковник міліції.

До Вінниці повернулися бійці 9 зведеного загону міліції та спецбатальйону "Вінниця"

Слова глибокої вдячності і поваги висловив прибулим міліціонерам від імені вінницької громади заступник Вінницького міського голови Андрій Рева. Він зазначив, що вінницька влада не забуде правоохоронців, які відстоюють свободу і незалежність України: – Ви завжди можете розраховувати на нашу допомогу і підтримку. Всі вінничани пишаються вами. Якщо серед нас є такі люди, як ви – значить є майбутнє у нашої країни, є майбутнє у кожного із нас.

До Вінниці повернулися бійці 9 зведеного загону міліції та спецбатальйону "Вінниця"

Командир зведеного загону Геннадій Коваль розповів, що в місце розташування правоохоронців потрапило 3 ракети. Денис Жембровський загинув на місці, ще двоє міліціонерів отримали поранення.
Боєць загону Андрій Слободянюк, який ніс службу на тому ж посту, з сумом згадує, що Денису вже нічим не можна було допомогти. Під час обстрілу неподалік поранило в ногу жінку, вона впала, він дотягнув поранену до безпечного місця, де разом з товаришами надали їй допомогу.

Перед від’їздом, вінницькі міліціонери встановили на місці загибелі Дениса Жембровського меморіальну дошку.

Під постійними обстрілами ворога несли службу бійці батальйону «Вінниця» в Попасній Луганської області.

- Нам доводилось гасити пожежі, розбирати завали, людей рятувати. Виконували функції «швидкої медичної допомоги», - розповідає командир батальйону Руслан Мороз. – Нам передали машину «швидкої допомоги» і ми виїздили людей рятувати.

До Вінниці повернулися бійці 9 зведеного загону міліції та спецбатальйону "Вінниця"

Правоохоронці вивозили з-під обстрілів людей на безпечні території. Загалом, за словами Руслана Мороза, вивезли більше 400 місцевих мешканців.

Під час зустрічі вже традиційно міліціонерів привітали з отриманням чергових спеціальних звань – нові погони отримали 10 бійців. Бійця зведеного загону Віталія Марценюка під оплески присутніх привітали з днем народження.

До Вінниці повернулися бійці 9 зведеного загону міліції та спецбатальйону "Вінниця"

Подяки від керівництва обласної міліції отримали водії, які везуть наших захисників на Схід України та додому під час ротацій, доставляють гуманітарні вантажі.

Також листи-подяки передали батькам правоохоронців за виховання достойних синів України.

За час бойових дій в зоні АТО побували вже понад півтори тисячі вінницьких міліціонерів, один з них загинув, троє поранені.



Переглядів: 7068
Поширень: 0