Польське місто Кельце, яке вже більше 50-ти років є містом-побратимом Вінниці, спільно із польсько-українською Асоціацією медичних наук ініціювали проведення благодійного аукціону, кошти від якого підуть на реабілітацію українських військових, які отримали поранення в ході АТО. Лотами на аукціоні стануть картини вінницьких та келецьких художник​ів.

Польське місто Кельце продовжує підтримувати Вінницю та вінничан у сьогоднішній складній для України ситуації. Минулого року кельчани передали вінничанам, які захищають незалежність України на Сході, гуманітарну допомогу більш як на півмільйона гривень.

Наступною ініціативою міста-побратима стало проведення благодійного аукціону, на якому будуть реалізовуватись картини вінницьких і келецьких художників. Частину виручених коштів організатори планують спрямувати на допомогу вінницьким військовим, які були поранені в ході антитерористичної операції, – кельчани мають наміри організувати їх реабілітацію у польських санаторіях. Інша частина коштів піде на допомогу в лікуванні польських онкохворих дітей.

Аукціон відбудеться 27 березня. Вже підготовлено 60 картин художників, від яких очікується залучити на благодійні потреби 10 тисяч злотих. Кельчани мають наміри допомогти тим вінничанам, які не мають фінансових можливостей пройти належну реабілітацію після поранення. Поки що польські партнери не можуть спрогнозувати, скільком військовим вони зможуть забезпечити оздоровлення. Все буде залежати від складності ушкоджень і суми зібраних коштів.



Переглядів: 3784
Поширень: 0