заходи до Дня міста Вінниці презентують міський голова Володимир Гройсман та Григорій Чапкіс - улюбленець публіки та визнаний усією країною хореограф

Тим вінничанам, які не дуже вправно володіють мистецтвом танцю, допомагатимуть його опановувати найкращі хореографи України та актори вуличних театрів. 17 серпня у мерії відбулась прес-конференція, на якій медійникам заходи до Дня міста презентували міський голова Володимир Гройсман та спеціальний гість - улюбленець публіки та визнаний усією країною хореограф Григорій Чапкіс.

Свято розпочнеться о 13 годині урочистою церемонією відкриття традиційно на Майдані Незалежності. Як і у минулі роки вулиця Соборна цього дня стане пішохідною зоною. «В кожного з нас є свій День народження, але є свята, які об\'єднують усіх нас. І саме таким є День міста. Той формат, на якому ми зупинились, є новим та яскравим. Я переконаний, що свято залишить приємне враження у вінничан та гостей міста» - зазначив міський голова Володимир Гройсман. Вже вдруге вінничани, які зберуться на головній вулиці міста, стануть свідками карнавалу. Цього разу у карнавалі будуть нові герої, нові декорації та нові колективи. Торік Вінниця вперше побачила карнавальну ходу, яка прийшлася до смаку мешканцям подільської столиці - від мала до велика. Тому організатори вирішили зробити карнавал традицією. Але цьогоріч, відповідно до концепції свята, - карнавальна хода буде танцюючою. Її учасниками стануть як приїжджі, так і місцеві колективи (відділ у справах сім\'ї, молоді та туризму міської ради вже збирає заявки від талановитих колективів Вінниці щодо участі у карнавалі).

Після карнавалу його учасники розійдуться по імпровізованих театральних та танцювальних майданчиках. Родзинкою кожної з денних танцювальних програм буде ексклюзивний майстер-клас відомих на всю Україну хореографів. Усі вони проходитимуть у різний час, щоб дати змогу вінничанам навчитися танців різних напрямків. На майдані Незалежності відбудеться майстер-клас Олександра Бобіка, на площі Театральній - Влада Ями, на Фонтанній площі - Григорія Чапкіса. «Вважаю за честь для себе побувати на Дні народження Вашого міста. Мені подобається те, що це свято для народу. - Розповів вінницьким журналістам на прес-конференції Григорій Чапкіс. - Я клянусь своїми вусами, що все зроблю для того, щоб вінничани залишились задоволеними, і щоб я виправдав їх довіру. Я хочу привити Вам любов до танцю, адже танець - це життя, а жити потрібно красиво».

Окрім цього, на майданчиках ставитимуть вистави різноманітні театри. На площі біля башти у сквері Козицького вже добре відомий вінничанам львівський театр "Воскресіння» презентує спеціальну виставу для дітей та батьків. Актори подарують Вінниці свою нову роботу під назвою «Сон принцеси». Це історія про дівчинку, яка уві сні йде до своєї мрії. У пошуках свого героя на неї чекатимуть різні перешкоди, негативні образи із різних казок, перечитаних нею. Але чарівні феї та позитивні герої все ж таки приведуть її до принца, і він в запеклій боротьбі із драконами подарує принцесі свою чарівну квітку. Це яскраве костюмоване видовище, у постановці якого задіюватимуться і глядачі. Учасники театру розігруватимуть різні інтерактивні ігри, які допоможуть героїні прискорити зустріч з принцом. У виставі буде багато ходульних персонажів, димові і вогняні ефекти, а також чаруюча музика.

Найцікавішим, звичайно, для вінничан та гостей міста буде феєричне вечірнє шоу. Програма вечірнього шоу стане продовженням танцювальної тематики святкового карнавалу та денних програм і майстер-класів від відомих хореографів. Програма розпочнеться постановкою найвідоміших танцюристів України. Свої стильні виступи презентують представники Української Федерації акробатичного рок-н-ролу, бугі-вугі і лінді хопу. Одночасно глядачі побачать більше 20-ти танцюристів на сцені. Феєрія буде супроводжуватися вишуканими костюми та сценічними ефектами. Потім естафету підхоплять представники однієї з найпопулярніших танцювальних шкіл України - театру танцю Олександра Бобіка «Myway».

Продовженням програми стане двогодинна феєрична програма від фіналістів одного з найпопулярніших телевізійних проектів України, номери якого ставили хореографи зі світовими іменами, які працювали з Мадонною, Кайлі Міноуг, Селін Діон та Брітні Спірс. У Вінниці це шоу буде продемонстроване вперше. З усіма танцюристами глядачі встигли познайомитись заочно під час прямих ефірів шоу. Це шоу сучасного танцю, такого рівня, якого взагалі в Україні до цього часу не було. Видовище спроможне зібрати разом глядачів віком від 14 до 60 років. У програмі будуть представлені такі танцювальні стилі як свінг, танго, хіп-хоп, джаз, бродвей, естрадний танець, фольк, квік-степ, пасадобль. Завершиться святкування видовищним піротехнічним шоу.

Наступного дня, 13 вересня, святкування Дня міста продовжиться 3-м міжнародним ВІННИЦіАнським кінофестивалем, у якому цього року братимуть участь представники 8 країн. Окрім того, цього дня на шанувальників джазу чекатиме зустріч із відомим гітаристом Еріком Айсіксом, який приїде до нас із міста-побратима Бірмінгем (штат Алабама, США). Спільно із муніципальним естрадно-духовим оркестром «ВінБенд» Ерік Айсікс у «Плеяді» презентують джазову програму, яка стане початком нового культурологічного проекту «ДЖАЗіК».

Святкові заходи до Дня міста проводитимуться винятково за позабюджетні кошти. Організатори щиро вдячні усім спонсорам, які відгукнулись на пропозицію підтримати святкування Дня народження міста. Як і у минулі роки, мерія оголошує День міста святом без політики, сподіваючись на розуміння політичних партій, які не псуватимуть святковий настрій городянам політичною символікою і виявлять справжній партіотизм по відношенню до міста, відвідавши святкові заходи разом зі своїми родинами. Адже День народження рідного міста - це свято, яке об\'єднує усіх вінничан, незалежно від їхнього віку, соціального статусу і політичних уподобань.


Переглядів: 5173
Поширень: 0