Вінницька громадська організація "Всеукраїнська люстрація" оголосила наміри про створення інформаційного поля, у якому "зганьблені" чиновники самі писатимуть заяви про відставку. Першими підпадають, на думку активістів, під люстрацію судді всіх інстанцій Вінниці. В першу чергу активісти називають голову Вінницького апеляційного адміністративного суду Віталія Кузьмишина.

Судячи з останніх публікацій, така інформаційна робота вже почалась. Першою була проаналізована декларація про майно та доходи Кузьмишина, усі спроби побачити яку він донедавна успішно відбивав. Хоча Кузьмишин ще з 2010 року обіцяв, що судді звітуватимуть про свої прибутки, керівник адмінсуду, який всюди говорить про суддівську «прозорість та європейськість», сам ставати прозорим не квапився. Лише нещодавно на виконання закону «Про очищення влади» Віталію Кузьмишину довелось показати суспільству свої статки.

Обов’язкове оприлюднення декларації про доходи Кузьмишина могло стати черговим "ударом" по голові Вінницького апеляційного адміністративного суду, але поки що бурі не виникло, пише Вінниця Daily в статті «Як виглядає однокімнатна вінницька квартира за версією Кузьмишина».

Хоча могла б. Проте, хитро запакувавши її на сайті суду так, що звичайна людина не зможе її відкрити, якщо знайде, Кузьмишин вичікує, що і цього разу минеться.

Адже, якщо уважно прочитати декларацію голови Вінницького апеляційного адміністративного суду, то виникає бажання розплакатися і принести якихось 10 гривень у скриньку для допомоги керівникові суду. За декларацією Кузьмишин із дружиною, маючи на утриманні двох дітей, заробив за рік трохи менше 240 тисяч гривень (менше 20 тисяч на місяць), мешкає із родиною у квартирі розміром 23 квадратних метри і їздить на роботу тролейбусом, або на мотоциклі BMW. Навіть грошей на рахунку немає (((.

Але це лише офіційна правда, для звичайних громадян, щоб відчепилися. Для "своїх" у Кузьмишина усе є. І шикарний будинок, і кілька престижних іномарок, продавши які, можна було б оплатити увесь ремонт "Савою" і багато чого іншого.

Ось, наприклад, як виглядає однокімнатна квартира голови Вінницького апеляційного адміністративного суду:

\"Ось,

\"Ось,

«Не уявляю собі життя у квартирі» – хвалився Кузьмишин журналістам. А тепер, як в кіно, маєток у «Царському» селі «лёгким движением руки превращается… превращается… в элегантную» квартиру в 23 кв. метри.

А це "скромний автопарк" (вірніше один-єдиний мотоцикл) Кузьмишина:

\""скромний

\""скромний

З автотранспорту по декларації у власності Кузьмишина є лише спортивний мотоцикл BMW, ринкова вартість якого більше 20 тис. доларів. Проте на роботу суддя їздить не мотоциклом і не Lexus дружини, а лупатим «мерседесом».

Як не зрозуміти голову комітету з питань протидії і запобігання корупції Єгора Соболєва, за словами якого, прийняття нового законодавства для реформи судової системи не змінить ситуації в Україні, якщо у суди не буде набрано нових суддів. Тому що Кузьмишин не один такий.

Знаєте, які доходи задекларували інші судді Вінницького апеляційного адміністративного суду, питає I-vin.info? Вірно, аналогічні - 226 тис грн, 236 тис грн, 210 тис грн, 202 тис грн, 214 тис грн і т.д. А тепер оцініть на фото паркінг суду з їх авто.

\"фото

Віталія Кузьмишина вже питали журналісти про недешеві іномарки, які стоять біля адмінсуду. Ось що він відповів: «Наскільки я знаю прибутки своїх підлеглих, більшість яких молоді люди, їм суттєво допомагають батьки. Приміром, рідні зробили такий подарунок. То що, я скажу їм: «Не їзди на такому автомобілі»?

Це не одне питання, яке викликає декларація судді очевидними невідповідностями між його доходами і витратами, говориться в статті на «Кореспонденті» "Декларація як фількина грамота голови Вінницького адмінсуду Кузьмишина".

Так, Віталій Кузьмишин разом з дружиною вдвох заробили (вказали у декларації) за рік 466 тис. гривень. Смішно, адже треба більше трьох років складати ці доходи до копійочки для того, щоб придбати один тільки швейцарський годинник з білого золота Vacheron Constantin, який не соромиться носити при таких доходах суддя:

\"швейцарський

Наведені факти, судячи зі всього, спрямовані до Вищої кваліфікаційної комісії, де судовою реформою передбачено створення досьє на кожного суддю, в якому буде збиратися уся інформація, яку громадяни можуть подати щодо суддів у ВККС. А ВККС, як пояснює заступник голови адміністрації президента Олексій Філатов, що курирує судову реформу, в разі необхідності, зможе подавати запити й інформацію в інші держоргани, наприклад, податкові.

"Якщо в суддівське досьє потрапляють дані, що вартість майна судді набагато перевищує його офіційний дохід, ВККС направить запит у податкові органи, Національне антикорупційне бюро. Якщо там є склад кримінального правопорушення, справа буде доведена до суду", - сказав він.

Що буде далі – побачимо. Ще рік тому, пише "Вінниця Daily", Кузьмишин просунувся по кар’єрній сходинці, увійшовши до складу Вищої Ради юстиції за квотою Комуністичної партії (здогадайтеся, хто з наближених до Януковича вінничан допоміг цьому), але перемога Революції гідності майже усе зіпсувала. І навіть мало не призвела до втрати "хлібної посади". Виручили підлеглі та "незалежні" судді", а також власна кмітливість. Хоча вінницькі активісти і попсували йому нерви.

\"Мітингуючі

\"мітинг

Але, поки що, "кулі пролетіли повз".

Проте революція не закінчилася, підсумовує «Кореспондент» суддівську історію. Вам дали шанс очиститися самостійно, але ви обрали життя по-старому. Весь цей час ви продовжуєте жити так, ніби українських громадян не існує. Ніби немає революції і немає війни. У вас все як і раніше: продовжуєте брати хабарі, продовжуєте беспредел, продовжуєте їздити на дорогих авто, куплених або отриманих за хабарі. Ви вважаєте, що ніхто цього не бачить, що ніхто нічого не робитиме? Життя в паралельній реальності скінчиться для вас жорстоким прозрінням. Самі ви, здається, повернутися на землю вже не можете. Вам потрібно допомогти. І ніякий дах вас вже не врятує.


Переглядів: 8116
Поширень: 0