На Старому місті, по провулку Українському, незабаром запрацюють ще дві амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Тут розташовуватимуться 14 дільниць, які обслуговуватимуть більш як 20 тисяч жителів. На сьогодні вже розпочато переїзд, а повноцінно амбулаторії запрацюють вже з травня, коли буде завершено косметичний ремонт в окремих кабінетах та буде облаштовано їх усім необхідним..

Дві амбулаторії площею понад півтисячі м2 займають частину другого поверху житлового будинку, який знаходиться поряд з міською лікарнею № 3. Раніше люди, які проживають у цьому мікрорайоні, за наданням первинної медичної допомоги зверталися до філії амбулаторії, розташованої у будівлі лікарні по вулиці Маяковського, 138.

Більше 20 тисяч мешканців Старого міста обслуговуватимуться в сучасних амбулаторіях сімейної медицини

Відтепер 20,8 тисяч мешканців Старого міста, з яких 3,7 тисяч – це діти, обслуговуватимуться в повністю пристосованих для надання медичної допомоги приміщеннях. На їх реконструкцію з бюджету міста було виділено близько 1 млн. грн.

На сьогодні ремонтні роботи майже завершені. Лікарі розпочали переїзд до нових приміщень, і вже п’ятий день приймають вінничан на новому місці. Однак, не у всіх кабінетах ще розставлено меблі та обладнання. Також ще потрібно облаштувати підйомник для людей з інвалідністю та літніх людей. Оскількиамбулаторії розташовані на другому поверсі, це пристосування є дуже необхідним. На вулиці для таких людей обладнано пандус та кнопка виклику медперсоналу.

Більше 20 тисяч мешканців Старого міста обслуговуватимуться в сучасних амбулаторіях сімейної медицини

Більше 20 тисяч мешканців Старого міста обслуговуватимуться в сучасних амбулаторіях сімейної медицини

«Приміщень для обслуговування такої кількості населення цілком достатньо, адже тут просторо, великі і дуже зручні кабінети, багато повітря. Нам тільки зараз їх повністю облаштувати і можна починати роботу в повному обсязі, - розповідає заступник головного лікаря Алла Познякова. - Всім необхідним обладнанням амбулаторії вже забезпечено. Маємо сумки сімейного лікаря для надання невідкладної та первинної медичної допомоги, є ЕКГ. Все те, що необхідно по табелю оснащення, - у нас є. В зміну амбулаторії зможуть приймати до 300 пацієнтів». За призначенням лікаря в онкохворих, важкохворих та людей з інвалідністю забір аналізів проводитиметься лікарями на дому, після чого вони направлятимуться в лабораторію.

До травня, а саме за цей час планується завершення усіх робіт, в амбулаторіях буде встановлено і програмне забезпечення, на базі якого буде вестися електронна картка пацієнта.

Більше 20 тисяч мешканців Старого міста обслуговуватимуться в сучасних амбулаторіях сімейної медицини

Сьогодні нові амбулаторії відвідав в.о. міського голови Сергій Моргунов. Оглянувши приміщення та поспілкувавшись з персоналом, він дав доручення по всіх незавершених роботах. Особливу увагу він звернув на зручність пандусу – підрядне підприємство, яке виконувало реконструкцію приміщень, має його подовжити і зробити поручень. Також звернув їх увагу на системи вікон – вони мають щільно зачинятись, щоб сприяти енергозбереженню.

«Враховуючи ці дві амбулаторії, у місті їх вже буде сімнадцять. Тутще потрібно завершити окремі моменти, але у травні вони повноцінно запрацюють, - розповідає Сергій Моргунов. - Окрім того, в цьому році ми плануємо розпочати ремонт та обладнання ще двох амбулаторій – по вулицях Щорса та Київській. Все буде залежати від бюджетних можливостей та динаміки росту цін, але маємо надію, що в цьому році ми все ж таки їх відкриємо».



Переглядів: 4028
Поширень: 0